Ποδοσφαιρο

ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΙΖΟΣ: «Έχουμε φτάσει στο Ναδίρ και από εδώ και πέρα θα αρχίσει μια άνοδος για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο» (VIDEO)

0

«Πολλά παιδιά από την διοίκηση έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Ξέρουν το τι θέλει η Νιγρίτα»

«Στόχος είναι να κάνουμε μια ομάδα ελκυστική. Έχουμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας»

«Ο Πανσερραϊκός είναι η βιτρίνα μας»

«Έχουμε πολλούς και καλούς προπονητές»

Συνέντευξη στο goaltime.gr και στην εφημερίδα serraika sports παραχώρησε ο προπονητής της Νιγρίτας Στέλιος Ρίζος.

Ο κ. Ρίζος μίλησε για τον στόχο της Νιγρίτας, την διοίκηση, για την φιλοσοφία του, για την κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, για το αν υπάρχουν ταλέντα, για τους προπονητές και για τον Πανσερραϊκό.

Ερ. Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που ξεκίνησε.

Απ. Η χρονιά για την Νιγρίτα είναι εντελώς διαφορετική. Έπρεπε να γίνει αυτό που γίνεται τώρα. Με μια καινούρια διοίκηση. Πολλά παιδιά από την διοίκηση έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Ξέρουν το τι θέλει η Νιγρίτα. Το πώς πρέπει να είναι η Νιγρίτα. Και εγώ έχω παίξει ποδόσφαιρο εδώ, πολλά χρόνια, έχω θητεύσει και ως προπονητής αρκετά χρόνια επίσης. Μιλήσαμε και είπα να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται για να μπορούμε να έχουμε μια ομάδα για αρκετά χρόνια, με παιδιά που θα έρχονται, που θα τους αρέσει το ποδόσφαιρο και η Νιγρίτα θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει με αυτά τα παιδιά.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος της Νιγρίτας ;

Απ. Στόχος είναι να κάνουμε μια ομάδα ελκυστική. Έχουμε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. Εμείς και ο Πήγασος. Εμείς πήραμε τα παιδιά της Κ16 και παίζουν στην πρώτη ομάδα. Με δυο τρεις προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών, ούτε έμπειρων αν εξαιρέσεις μόνο τον Βασίλη τον Βαγενά. Στόχος μας είναι αυτός, να κάνουμε ομάδα με παιδιά εδώ της περιοχής μας, της Νιγρίτας και των γύρω χωριών και να την φτάσουμε σιγά-σιγά εκεί που πρέπει να είναι η Νιγρίτα. Αυτά τα παιδιά θα αγαπήσουν και την ομάδα και την φανέλα και τον τόπο. Κάποια θα σπουδάσουν, θα ξανάρθουν όμως και θα παίζουν εδώ μπάλα. Αυτός είναι ο στόχος, να μπορούμε να έχουμε μια ομάδα για πολλά χρόνια καλή για την Νιγρίτα.

Ερ. Ποια είναι η φιλοσοφία η δική σου και της Νιγρίτας ;

Απ. Προς το παρών να κάνουμε μια ομάδα. Ότι μας λείπει αυτή την στιγμή θα το συμπληρώσουν αυτά τα παιδιά που έρχονται από κάτω. Δηλαδή αυτά που είναι 14 και 15 χρονών, γιατί κάποιοι 15ρηδες παίζουν και τώρα. Παίζουν βασικοί. Αυτοί θα έρθουν και θα συμπληρώσουν κάποια κενά. Ο χρόνος είναι αυτός που θα μας κάνει να είμαστε πάρα πολλοί καλοί.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Αυτό το δείχνουν οι συμμετοχές των ομάδων. Κάποτε είχαμε 100-120 ομάδες και τώρα έχουμε κοντά στις 50 και αυτές με την προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν το ποδόσφαιρο προσπαθούν να βοηθήσουν τα χωριά τους με απίστευτη θέληση και προσπάθεια για να ορθοποδήσουν και οι ομάδες. Κάποιες ιστορικές ομάδες κάποια στιγμή διέκοψαν όπως η Αναγέννηση, η Ηράκλεια δεν είχαν ομάδα στην Ένωση. Νομίζω έχουμε φτάσει στο Ναδίρ και από εδώ και πέρα θα αρχίσει μια άνοδος για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο.

Ερ. Οι Σερραίοι προπονητές αξιοποιούν τα νέα παιδιά ;

Απ. Νομίζω ότι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο και έχουμε πολλούς και καλούς Σερραίους προπονητές. Πάρα πολλοί καλούς. Παιδιά που έπαιξαν ποδόσφαιρο και δεν έμειναν εκεί, ασχολήθηκαν με το αντικείμενο και νομίζω ότι τα καταφέρνουν αρκετά καλά.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Η μορφολογία του εδάφους των Σερρών είναι τέτοια που βοηθούσε και βοηθάει το να υπάρχουν καλά γήπεδα, να υπάρχουν καλοί χώροι, εύκολες προσβάσεις. Έχουν γίνει και οι καιροί δύσκολοι όσον αφορά το οικονομικό και νομίζω χρειάζεται υπομονή και τέτοιες προσπάθειες.

Ερ. Πως βλέπεις τον Πανσερραϊκό ;

Απ. Ο Πανσερραϊκός είναι η βιτρίνα μας. Εγώ επειδή πέρασα από τον Πανσερραϊκό ως βοηθός και γυμναστής, νομίζω η θέση του Πανσερραϊκού δεν είναι εδώ. Είναι στις μεγάλες κατηγορίες. Είτε αυτή είναι στην πρώτη την κατηγορία την μεγάλη, τουλάχιστον στην δεύτερη. Και εκεί όμως χρειάζεται υπομονή. Φαντάζομαι ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια γιατί προσπαθώ να παρακολουθώ όσο μπορώ διότι αγαπάμε την συγκεκριμένη ομάδα. Νομίζω ότι θα πάνε καλά αρκεί να μπούνε και στην λογική να στηρίξουν και δικά μας παιδιά, από εδώ.

Δείτε το Βίντεο:

Δημιουργία προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην Νιγρίτα (video)

Previous article

Το Πάμε ταμείο… σας προτείνει ματσάκια για τους αγώνες των πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply