Ποδοσφαιρο

ΣΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ«Στόχος των μικτών είναι η ανάδειξη ταλέντων»(video)

0

Συνέντευξη Σάκης Τερζής-Προπονητής μικτών ομάδων

«Αρνητική εξέλιξη η κατάργηση της Κ16»

Συνέντευξη στο serraika sports TV στην σελίδα των Σερραϊκών sports στο facebook παραχώρησε ο προπονητής των μικτών ομάδων Σάκης Τερτζής.

Ο κ. Τερζής αναφέρθηκε στον στόχο των μικτών ομάδων, αν υπάρχουν ταλέντα στο Νομό Σερρών, αλλά και στην κατάργηση της Κ16.

Σ.s : Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που θα ξεκινήσει.

Απ. Καταρχήν να ευχαριστήσω  την Διοίκηση της Ενώσεως που για δεύτερη χρονιά με επέλεξε να ασχοληθώ ξανά με τις μικτές. Είχα μία πολύ καλή πορεία πέρσι με τα παιδιά. Ο πρόεδρος και η διοίκηση ήταν ευχαριστημένοι με την όλη κατάσταση, με το πως έγινε όλη η διαδικασία και για τον αριθμό των παικτών που έχουν ξεκινήσει και ασχολήθηκαν με επαγγελματικές ομάδες Κ 17 διάφορων ομάδων επαγγελματικών, όπως Ξάνθη, Ατρόμητος, Πανσερραϊκός και τα σχετικά και μπήκαμε στην διαδικασία και φέτος, μου έκαναν πρόταση, όχι μόνο εμένα αλλά και τον κ. Σιδηρόπουλο και τον κ. Κομσή, να ξανασχοληθούμε και φέτος με τις μικτές για να μπορέσουμε να δώσουμε και πάλι βοήθεια και εμείς ώστε τα ταλέντα του Νομού Σερρών να διαπρέψουν και πάλι όπως και κάθε χρονιά

Σ.s : Ποιος είναι ο στόχος σου με τις μικτές ;

Απ. Βασικά ο στόχος φέτος και πέρσι ο στόχος μας δεν ήταν μόνο να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, αλλά στόχος μας είναι να σπρώξουμε και να αναδείξουμε το ταλέντο τους και να πάνε κάπου ψηλότερα. Το καταφέραμε αυτό, γύρω στα 10 παιδιά έχουν μπει στην διαδικασία και ασχολούνται με επαγγελματικές ομάδες στην Ξάνθη, στον Ατρόμητο, στον Πανσερραϊκό, στην Δόξα Κάτω Καμήλας. Ο στόχος και φέτος είναι πάλι αυτό. Να αναδειχθούν τα ταλέντα, όσα υπάρχουν στο Νομό Σερρών και όσα μπορούμε φυσικά εμείς να μπορέσουμε να τα σπρώξουμε, να τα αναδείξουμε για να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σ.s : Υπάρχουν ταλέντα στο Νομό Σερρών ;

Απ. Υπήρχαν και υπάρχουν και νομίζω πως θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Απ’ όσο ξέρω γιατί δεν είμαι και μικρός δεν έχει σταματήσει το μοτίβο των παικτών Σερραίων να είναι συνέχεια ψηλά. Εγώ πιστεύω δεν θα σταματήσει αυτό. Αλλά θέλει πολύ δουλειά, πολύ προσπάθεια και πολύ συνέχεια. Η συνέχεια και η προσπάθεια αυτή ρίχνει το επίπεδο και το ποσοστό μετά.

Σ.s : Ποια πιστεύεις είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Γενικά αν μιλήσουμε για τα ερασιτεχνικά σωματεία υπάρχει μια μείωση των σωματείων. Θα πω κάτι άλλο όσον αφορά τις μικτές. Βλέπω καλύτερη βελτίωση στις ακαδημίες και στα χωριά στα οποία προσπαθούνε να φέρουν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο γιατί αυτό ήταν το πρόβλημα όλα τα χρόνια. Πως θα φέρουμε να παιδιά μέσα στο γήπεδο. Στη συνέχεια είμαι σίγουρος θα γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Σ.s : Κάποτε ο κύριος κορμός των μικτών ήταν η περιφέρεια. Τώρα έχει περισσότερα παιδιά από την πόλη ή από την περιφέρεια ;

Απ. Υπάρχει ένα κλιμάκιο αυτή την στιγμή. Δουλεύουμε τελείως διαφορετικά απ’ ότι τις άλλες χρονιές. Μετά από εισήγηση δικιά μας και την θετική άποψη του προέδρου και της Διοίκησης της Ενώσεως ώστε να επανδρωθεί το τμήμα αυτό με κατάλληλους ανθρώπους τον κ. Κομσή που είναι γυμναστής και τον κύριο Σιδηρόπουλο που είναι ο οργανωτής προσπαθούμε να φέρουμε περισσότερο την περιφέρεια. Ξέρουμε πως μέσα στην πόλη απ’ τις διάφορες ακαδημίες που δουλεύουν ολοκληρωμένα και τελείως διαφορετικά και περισσότερες μέρες. Στα χωριά λίγο δύσκολο να μαζευτούν τα παιδιά. Οι συνθήκες δεν ξέρω τι είναι. Εμείς είμαστε εδώ για να αναδείξουμε και την περιφέρεια. Φέτος έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα όσον αφορά τις ηλικίες. Μπήκαμε σε πιο χαμηλό επίπεδο ηλικιών Κ14 και Κ12. Είναι πολύ μικρά τα παιδιά αυτά. Γυρνάμε πάλι στην ακαδημία. Δεν έχει Κ16 για φέτος τουλάχιστον. Θέλει προσοχή και θέλει πολύ δουλειά από την περιφέρεια. Από τα σωματεία της περιφέρειας.

Σ.s : Για ποιο λόγο δεν υπάρχει Κ16 ; Πιστεύεις πως αυτό θετικό ή αρνητικό ;

Απ. Κοιτάξτε ότι είναι αρνητικό είναι. Το επίπεδο 2004-2005 τα οποία αυτή τη στιγμή θα ήταν τα μεγαλύτερα στην κλίμακα έχουν χαθεί. Η απόφαση ήταν της ΕΠΟ. Έχουν αλλάξει και την λειτουργία. Λιγότερους μήνες. Το λυπηρό είναι πως για μια χρονιά οι 2004-2005 ήταν η χρονιά τους για να ασχοληθούν φέτος με τις μικτές, χάνονται. Πιστεύω πως με αυτά τα μικρά έχουν στόχο την ανάδειξη ταλέντων.

Κόκκαλης σε Μαρινάκη: Σου παρέδωσα ένα ΜΕΓΑΛΟ Ολυμπιακό, μην τον μικραίνεις

Previous article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ«Το Παραλίμνιο μπορεί να είναι ένα μικρό χωριό, αλλά έχει μεγάλη διοίκηση»(video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply