Ποδοσφαιρο

Μίλτος Δουλγέρης – «Στόχος της Δόξας Κάτω Καμήλας είναι η καταξίωση στην Γ’ Εθνική»(video)

0

Συνέντευξη του προπονητή της Δόξας Κάτω Καμήλας Μίλτου Δουλγέρη

«Έχουμε υψηλό επίπεδο προπονητών»

«Έχουμε πολλά όνειρα και φιλοδοξίες»

«Το τοπικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και είναι άκρως ανταγωνιστικό»

Συνέντευξη στο κανάλι των Σερραϊκών Sports έδωσε ο προπονητής της Δόξας Κάτω Καμήλας Μίλτος Δουλγέρης . Ο κ. Δουλγέρης αναφέρθηκε για τον στόχο της Δόξας Κάτω Καμήλας τη φετινή χρονιά, για το επίπεδο των Σερραίων προπονητών, για το τοπικό ποδόσφαιρο αλλά και για τα νέα ταλέντα του Νομού Σερρών.

Σ.S: Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που ξεκίνησε.

Απ. Η χρονιά ξεκίνησε για την ομάδα μου με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα που βγήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ’ Εθνική. Θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατότητες, καθώς είμαστε μια ομάδα που έχει και εμπειρία και νιάτα και νομίζω χωρίς να έχουμε τους απαιτούμενους τραυματισμούς θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά και ο στόχος που έχουμε βάλει από την αρχή για αυτή τη χρονιά πιστεύω να υλοποιηθεί.

Σ.S : Ποιος είναι ο στόχος της Δόξας Κάτω Καμήλας ;

Απ. Θα το ξαναπώ είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα που βγήκε για πρώτη φορά στην κατηγορία. Δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος από το να καταξιωθεί η ομάδα σε αυτή την κατηγορία και εκείνο που ζητάμε αυτή την στιγμή είναι να παραμείνουμε στην Γ’ Εθνική και πιστεύω όσο πιο ψηλά γίνεται να πάμε τόσο το καλύτερο για εμάς.

Σ.S: Η Διοίκηση της Δόξας Κάτω Καμήλας ;

Απ. Είναι η δεύτερη μου χρονιά που συνεργάζομαι με τους ανθρώπους της Δόξας Κάτω Καμήλας και γενικά με την ηγεσία του κυρίου Μητζιρίκη. Θεωρώ ότι βρήκα ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα, συνδράμουν πάρα πολύ και μέχρι στιγμής έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Πιστεύω πως το Α και το Ω σε μια ειδικά όταν μπαίνουμε σε έναν χώρο της Γ’ Εθνικής θέλει να έχεις έναν ισχυρό άντρα ο οποίος  πρέπει να αγαπάει την ομάδα που ηγείται, αλλά και να συνδράμει υλικά πάνω απ’ όλα.

Σ.S: Ποια πιστεύεις είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Για την κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου αυτή η συζήτηση γίνεται συνέχεια και μιλάμε για τα ίδια και τα ίδια. Νομίζω ότι το Σερραϊκό ποδόσφαιρο είναι, αν αναλογιστεί κανείς και τους υπόλοιπους Νομούς, σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές στις Σέρρες. Το πρωτάθλημα μας είναι άκρως ανταγωνιστικό σε όλους τους ομίλους και νομίζω μέσα σε γενικές γραμμές πως είναι μέσα στα 2 με 3 καλύτερα πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα σαφώς υπάρχουν και προβλήματα και τα προβλήματα είναι ότι η Πολιτεία δεν συνδράμει όπως πρέπει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω εκεί πρέπει να εστιάσουμε, ειδικά αυτοί που ασχολούνται όπως η δικιά μας η Ένωση. Αν μπορούμε να βρούμε κάποιους πόρους να δίνουμε σε αυτά τα σωματεία γιατί μην ξεχνάμε ότι η Επίλεκτη κατηγορία είναι μια κατηγορία δαπανηρή. Είναι καλή κατηγορία αλλά συγχρόνως έχει και πολλές απαιτήσεις. Αν βοηθηθούν αυτά τα σωματεία θεωρώ πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Σ.S: Ποιο είναι το επίπεδο το Σερραίων προπονητών ;

Απ. Κοιτάξτε είμαι σε μια γενιά που είμαι από τους αρχαιότερους και νομίζω πως το τελείωμα του χρόνου φτάνει και για μένα. Θεωρώ πως τα νέα παιδιά που βρίσκονται αυτή την στιγμή στον χώρο, είναι οι συνάδελφοι που υπάρχουν, θεωρώ πως είμαστε σε υψηλό επίπεδο προπονητών. Έχουμε πολλούς καλούς νέους και καταρτισμένους προπονητές. Σε αυτόν τον τομέα η Σέρρες είναι από τους Νομούς που παράγουμε και βγάζουμε πολλά νέα παιδιά οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο, το αγαπούν το αντικείμενο και νομίζω πως στο κομμάτι αυτό είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο.

Σ.S: Οι Σερραίοι προπονητές αξιοποιούν τα νέα παιδιά ;

Απ. Πολύ καλή ερώτηση. Τα νέα τα παιδιά είναι κάτι που θα πω και λέω σε όλους τους γονείς. Είναι δυνατόν ένας προπονητής ο οποίος θα δει ένα παιδί το οποίο θα έχει ταλέντο αυτό το ταλέντο να μην το αξιοποιήσει ; Νομίζω αυτό δεν γίνεται. Σαφώς και μας ενδιαφέρει να έχουμε πολλά νέα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να έχουν υπομονή, θέλει δουλειά και πάνω απ’ όλα αυτοκυριαρχία του εαυτού τους και για να πετύχουν κάτι πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ. Υπάρχει πολύ νέο ταλέντο. Αν όμως καταλάβουν και βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους, δεν είναι μόνο ένα νέο παιδί και να το βοηθήσουμε, αλλά πρέπει και τα ίδια τα παιδιά να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο θέλει πάρα πολλές θυσίες για να πάνε πολύ ψηλότερα.

Σ.S: Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Θεωρώ πως υπάρχει πολύ καλό ταλέντο στο Νομό Σερρών, αλλά και πάλι θα εστιάσω την προσοχή μου πως το ταλέντο δεν φτάνει για να ανέβεις ψηλά. Το ταλέντο βοηθάει ούτως ώστε αν προσπαθήσεις περισσότερο, αν ματώσεις περισσότερο για να μπορείς να ανέβεις ακόμη καλύτερα. Δηλαδή όλοι εμείς οι προπονητές αυτό που συζητάμε και με πολλούς συναδέλφους, έχουμε νέα παιδιά όπως και εγώ στην ομάδα έχω πολλά νέα παιδιά, πολύ καλά παιδιά, τα οποία όμως θα πρέπει να προσπαθήσουν, θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερο στόχο και κίνητρο σε αυτό που αγαπάνε. Δεν γίνεται τίποτα τυχαία. Θέλει πάρα πολύ δουλειά για να περπατήσεις.

Χρήστος Φούρναρης: «Προσπαθούμε εμείς σαν προπονητές και σαν σύνδεσμος να πούμε τους προπονητές να εμπιστευθούν τα νέα παιδιά»(video)

Previous article

Δημήτρης Καλαϊτζίδης:«Η Επίλεκτη είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα»(video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply