Ποδοσφαιρο

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ: «Υπήρχε και υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών. Το θέμα είναι δεν υπάρχουν παιδιά»(video)

0

«Η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου είναι δύσκολη. Έχουμε πολύ λίγα σωματεία πλέον. Όταν εγώ ξεκίνησα να κάνω τον προπονητή υπήρχαν 120-130 σωματεία και αυτή την στιγμή τα σωματεία είναι 50-55»

«Ο στόχος του Θρακικού Μητρουσίου είναι ξεκάθαρα να μπούμε στην εξάδα»

«Είναι καλό το επίπεδο των Σερραίων προπονητών»

«Είναι πολύ κρίμα για τον Πανσερραϊκό να βρίσκεται μια κατηγορία πάνω από εμάς»

Συνέντευξη στο goaltime.gr και στην εφημερίδα serraika sports παραχώρησε ο προπονητής του Θρακικού Μητρουσίου Λεωνίδας Μεταλλίδης.

Ο κ. Μεταλλίδης μίλησε για τους στόχους του Θρακικού Μητρουσίου, για την φιλοσοφία του, για την κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, για το επίπεδο των Σερραίων προπονητών αλλά και τον Πανσερραϊκό.

Ερ. Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που ξεκίνησε.

Απ. Η χρονιά που ξεκίνησε για το Μητρούσι δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά στην αρχή γιατί είχαμε κάποιες απουσίες ποδοσφαιριστών. Στη συνέχεια είχαμε ένα καλό σερί αποτελεσμάτων. Τώρα είχαμε δύο άτυχα αποτελέσματα γιατί το κακό με εμάς είναι ότι ενώ έχουμε πολλά παιδιά, ένα γεμάτο ρόστερ έχουμε σημαντικές απουσίες τον τελευταίο καιρό βασικών ποδοσφαιριστών. Νομίζω ότι όταν με το καλό επανέλθουν αυτά τα παιδιά η ομάδα θα ξαναβρεί τον δρόμο της γιατί πιστεύω πάρα πολύ σε αυτή την ομάδα και σε αυτά τα παιδιά.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος του Θρακικού Μητρουσίου ;

Απ. Ο στόχος του Θρακικού Μητρουσίου είναι ξεκάθαρα να μπούμε στην εξάδα. Να μπορέσουμε να σωθούμε από εκεί κατευθείαν και από εκεί και πέρα μπαίνοντας στην εξάδα να μπορέσουμε για το ότι καλύτερο και να τερματίσουμε όσο το δυνατό υψηλότερα γιατί υπάρχει όπως είπα το ρόστερ, οπότε θα είναι στο χέρι μας, στα πόδια μας να κάνουμε μια καλή προσπάθεια. Συν ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποια παιδιά μέσα από τον Θρακικό, νεαρά παιδιά τα οποία θα στελεχώσουν αύριο, μεθαύριο και την ομάδα εδώ, αλλά να πάνε και παραπάνω.

Ερ. Ποια είναι η φιλοσοφία η δική σου και του Θρακικού Μητρουσίου ;

Απ. Να πω πρώτα του Θρακικού που όπως ξέρετε είναι μία από τις ομάδες από τις οποίες έχουν βγει πάρα πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ίσως είναι το χωριό που έχει βγάλει τους περισσότερους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ίσως και στην Ελλάδα. Έχει πάρα πολλά παιδιά που έχουν βγει προς τα έξω και έχουν παίξει στην Εθνική Ελλάδος και την Ά’ Εθνική. Υπάρχει μια κοιλιά τον τελευταίο καιρό, δεν υπάρχει η παραγωγή αυτή των ποδοσφαιριστών οπότε πρέπει από εδώ και πέρα από τον Θρακικό να βγουν και άλλα παιδιά και άλλοι ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά την δικιά μου εγώ το ποδόσφαιρο το βλέπω  από την άποψη ότι θα πρέπει τα μικρά παιδιά να διασκεδάζουν το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με κανόνες και από εκεί και πέρα σε σωστές βάσεις να δουλεύουμε, να βγάζουμε παιδιά τα οποία θα παίξουνε και να έχεις μια ομάδα η οποία θα έχει υγεία.

Ερ. Η διοίκηση του Θρακικού Μητρουσίου ;

Απ. Η διοίκηση του Θρακικού Μητρουσίου είναι παιδιά τα οποία προσπαθούνε με κάθε τρόπο να υπάρχει ομάδα εδώ πέρα. Σίγουρα χάνουν χρόνο από τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους για να είμαστε όλοι εμείς εδώ ώστε να μπορεί να υπάρχει ομάδα στο Μητρούσι. Να είναι στην Επίλεκτη. Είχε περάσει μια κοιλιά τα τελευταία χρόνια ο Θρακικός Μητρουσίου που ήταν στην ανώτερη. Που δεν ήταν στα καλά του. Τώρα νομίζω πως είναι σε ένα πολύ καλό δρόμο και είναι πάρα πολύ αισιόδοξο το μέλλον για την ομάδα.

Ερ. Ο κόσμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια ;

Απ. Επειδή είμαστε σε ένα χωριό το οποίο είναι ποδοσφαιρομάνα στην κυριολεξία ο κόσμος όσο μπορεί στα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και στα εκτός με την παρουσία του προσπαθεί και ενισχύει τα παιδιά, όταν η ομάδα πάει και καλά αυτός ο κόσμος ακόμη περισσότερο. Το μόνο πρόβλημα εδώ στο Μητρούσι είναι ότι δεν υπάρχει κερκίδα. Οπότε είναι ένα θέμα και πρόβλημα για να έρθει και περισσότερος κόσμος.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου είναι δύσκολη. Η κατάσταση στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο ακολουθεί την κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ακολουθεί αντίστοιχα την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία. Σίγουρα περνάμε δύσκολες στιγμές, το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Έχουμε πολύ λίγα σωματεία πλέον. Όταν εγώ ξεκίνησα να κάνω τον προπονητή υπήρχαν 120-130 σωματεία και αυτή την στιγμή τα σωματεία είναι 50-55 σωματεία. Οπότε όλο αυτό έχει επίπτωση στο ποδόσφαιρο, στην ποιότητα του ποδοσφαίρου που βλέπουμε. Δεν βγαίνουν καινούρια παιδιά από πίσω, ενώ η Σέρρες είναι μια ποδοσφαιρομάνα βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε έλλειψη από παραγωγή ταλέντων και αυτό με εμείς με κάθε τρόπο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και εμείς οι προπονητές, αλλά και οι παράγοντες.

Ερ. Οι Σερραίοι προπονητές αξιοποιούν τα νέα παιδιά ;

Απ. Ναι. Νομίζω ότι προσπαθούνε να τα αξιοποιήσουνε. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο υπάρχουν παιδιά τα οποία έρχονται στο ποδόσφαιρο γιατί υπάρχει μια λειψανδρία σε αυτό το πράγμα λόγω του τρόπου ζωής. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο στην ουσία, αλλά νομίζω ότι οι Σερραίοι προπονητές προσπαθούμε τουλάχιστον να βάλουμε μέσα όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ πέρα στον Θρακικό που σχεδόν έχουμε 4-5 παιδιά ηλικίας 15-16 χρονών τα οποία έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα και πάνε και πάρα πολύ καλά. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν αυτά τα παιδιά τα οποία πρέπει και μπορούμε να τα προωθήσουμε. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το αύριο του ποδοσφαίρου και στο Νομό μας.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Πάντα υπήρχε ταλέντο. Υπήρχε ταλέντο και υπάρχει ταλέντο. Το θέμα είναι δεν υπάρχουν παιδιά. Έχουμε έλλειψη σε αυτό το κομμάτι και είναι γενικότερο αυτό το φαινόμενο. Το ότι υπάρχει ταλέντο, υπάρχει. Αξιοποιείται το ταλέντο και βλέπουμε τον τελευταίο καιρό έχουν βγει κάποια παιδιά και έχουνε πάει προς τα έξω σε άλλες ομάδες. Στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό, στην Ξάνθη. Είναι ένας αρνητικός παράγοντας για το Νομό μας ότι δεν έχουμε αυτή την στιγμή την μεγάλη ομάδα σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, όπως ο Πανσερραϊκός υπήρχε που πάρα πολλά παιδιά αξιοποιούνταν μέσω του Πανσερραϊκού τώρα όποιο καλό παιδί υπάρχει αναγκαστικά φεύγει από τα όρια του Νομού και πηγαίνει σε άλλες ομάδες πιο οργανωμένες μεγαλύτερης κατηγορίας για να μπορέσει να βρει το μέλλον του.

Ερ. Ποιο είναι το επίπεδο των Σερραίων προπονητών ;

Απ. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Αυτό δεν ξέρω αν το λένε για να μας κάνουν την καρδιά, αλλά το λένε και από άλλους Νομούς ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Βελτιωνόμαστε κάθε φορά. Βλέπω ότι όλοι οι συνάδελφοι προσπαθούμε μέσα από σεμινάρια που γίνονται να τα παρακολουθούμε ώστε να μπορέσει να υπάρξει βελτίωση, ώστε να βελτιώσουμε και το ποδόσφαιρο μας. Σε αυτό το κομμάτι είμαι αρκετά αισιόδοξος αλλά θα δείξει το μέλλον.

Ερ. Πως βλέπεις τον Πανσερραϊκό ;

Απ. Είναι πολύ κρίμα για τον Πανσερραϊκό που βρίσκεται αυτή την στιγμή να παίζει ουσιαστικά Δ’ Εθνική. Δηλαδή είναι μια κατηγορία πάνω από εμάς, από τον Θρακικό, το Χρυσό και είναι κρίμα αυτό γιατί εμείς μεγαλώσαμε την δεκαετία του 80 και 90 με τον Πανσερραϊκό να είναι στην Α’ Εθνική, να πρωταγωνιστεί στην Β΄ Εθνική όταν έπεφτε. Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό γίνεται μια καλή προσπάθεια, τα τελευταία δύο χρόνια. Το θέμα είναι όλο αυτό να έχει αποτέλεσμα. Ο Πανσερραϊκός γρήγορα να ανέβει κατηγορίες, να είναι ξανά ψηλά γιατί αυτό θα έχει αντίκτυπο στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Θα μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερα παιδιά τα οποία θα αξιοποιηθούν καθώς θα έχουν ως στόχο να πάνε στην μεγάλη ομάδα του Νομού. Θα υπάρχει Κ17, Κ15 άμα είναι σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, οπότε σίγουρα είναι για το καλό όλων μας αυτό το πράγμα. Και πρέπει να το καταλάβουμε.

10 το καλό

Εμφύλιος Μαρινάκη-Κόκκαλη(video)

Previous article

Προβλέψεις με ακριβές σκορ στην Πρέμιερ Λιγκ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *