Άλλα Αθλήματα

Γιώργος Βαλσαμάκης:«Τα παιδιά να κάνουν Αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό»(video)

0

Συνέντευξη Γιώργος Βαλσαμάκης – προπονητής volley ΑΟ ΑΡΤΕΜΙΣ

«Υπάρχουν ταλέντα γιατί υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα παιδιών»

«Το VOLLEY από τα ομαδικά αθλήματα είναι το καλύτερο γιατί είναι το πιο εκλεπτυσμένο, πιο υγιές και για το σώμα, αλλά και για το πνεύμα»

Συνέντευξη στο serraika sports TV στην σελίδα των Σερραίκών sports στο facebook έδωσε ο προπονητής VOLLEY των ακαδημιών ΑΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ Γιώργος Βαλσαμάκης.

Ο κ. Βαλσαμάκης μίλησε για ποιο λόγο να ξεκινήσει κάποιος βόλεϊ, από τι ηλικία πρέπει να ασχοληθείς με το βόλεϊ, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, αλλά για το αν υπάρχουν ταλέντα στο Νομό Σερρών στο VOLLEY.

Σ.s : Δύο λόγια για την ακαδημία της ΑΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ.

Απ. Την ακαδημία αυτή την ξεκίνησε η μητέρα μου το 2008. Στην αρχή είχε πολύ λίγα παιδιά. Τώρα σιγά σιγά ανεβαίνουμε. Έχουμε μαζέψει περισσότερα παιδάκια. Έχουμε τρία αγωνιστικά τμήματα Παγκορασίδες, Κορασίδες και γυναίκες και γενικά είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Σ.s : Η ομάδα συμμετέχει σε κάποιο πρωτάθλημα ;

Απ. Στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Ένωσης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συμμετέχουμε εμείς εδώ και πέντε χρόνια με αγωνιστικά τμήματα. Φέτος υπάρχουν και άλλες ομάδες από την πόλη μου συμμετέχουν και αυτές. Υπάρχει ανταγωνισμός. Γενικά όπως ξαναείπα υπάρχει άνοδος του αθλήματος στην πόλη.

Σ.s : Κάποιες επιτυχίες για την ΑΟΣ ΑΡΤΕΡΜΙΣ ;

Απ. Φανταστείτε πριν ένα μήνα έφυγαν δύο κορίτσια, φοιτήτριες στην Θεσσαλονίκη, η μία πήγε στον Ναύαρχο Βότση η Μάγδα Αλεξιάδη που είναι Pre league και η άλλη η Ρένια Γκάλιου πήγε στην ΜΕΝΤ που είναι Α2 και γενικά αυτός είναι ο σκοπός μας. Δεν είναι ο σκοπός μας τα κορίτσια στην ηλικία την αναπτυξιακή να καταξιωθούν από μικρή ηλικία. Απλά μετά όταν θα περάσουν φοιτήτριες και θα πάνε σε μία πόλη να έχουν μία δυνατότητα να παίξουν σε μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας και εκεί πέρα μετά να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Σ.s: Από τι ηλικία κάποιος μπορεί να ασχοληθεί με το VOLLEY ;

Απ. Συνήθως τα κοριτσάκια έρχονται στην ηλικία των 6 με 7 ετών. Σε εκείνη την ηλικία δεν μπορείς να διδάξεις βόλεϊ αυτό κάθε αυτό. Διδάσκεις άλλες δεξιότητες, ειδική συναρμογή γενικά την αίσθηση του χώρου, την αίσθηση με την μπάλα και αργότερα από 9 και 10 ετών διδάσκεις την τεχνική του βόλεϊ.

Σ.s : Υπάρχουν ταλέντα στο Νομό Σερρών στο VOLLEY ;

Απ. Υπάρχουν ταλέντα γιατί υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα παιδιών πλέον. Δηλαδή φανταστείτε πως όταν ξεκίνησε η μητέρα μου την ακαδημία με το βόλεϊ ασχολιόταν 30 παιδιά σύνολο σε όλη την πόλη. Αυτή τη στιγμή είμαστε τέσσερις ακαδημίες, τώρα με την καινούργια που θα ξεκινήσει ο Πανσερραϊκός και είναι κοντά στα 300 παιδιά που ασχολούνται με το βόλεϊ. Επομένως αφού υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα για επιλογή αυξάνονται και τα ταλέντα.

Σ.s : Ο κόσμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια ;

Απ. Ακόμα νομίζω σε αυτό το επίπεδο δεν είμαστε πολύ καλά. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά για το βόλεϊ, ειδικά για το γυναικείο, αλλά σιγά σιγά λόγω των γονιών, λόγω των κοριτσιών που έχουν τις παρέες, τις φίλες κτλ νομίζω θα γίνουμε πιο γνωστοί στα άθλημα.  

Σ.s : Για ποιο λόγο να ξεκινήσει κάποιος το VOLLEY ;

Απ. Ειδικά για τις γυναίκες νομίζω πως από τα ομαδικά αθλήματα είναι το καλύτερο γιατί είναι το πιο εκλεπτυσμένο, πιο υγιές και για το σώμα, αλλά και για το πνεύμα. Τα κορίτσια συναναστρέφονται, κοινωνικοποιούνται μέσα στον χώρο του βόλεϊ και επίσης είναι κάτι το οποίο τουλάχιστον στο επίπεδο που το κάνουμε εμείς δεν τις καταπονεί ιδιαίτερα γιατί τα κορίτσια όπως και να έχει χρειάζονται και μια προσοχή παραπάνω. Οπότε φτιάχνουν ένα σώμα ομοιόμορφο, γυμνασμένο καλά, χωρίς τραυματισμούς, χωρίς καταπονήσεις ιδιαίτερες, ξανα επαναλαμβάνω στο επίπεδο που το κάνουμε εμείς.

Σ.s : Ένα μότο σου ;

Απ. Μότο. Δεν θα είναι μία φράση. Θα είναι κάτι λίγο περισσότερο. Απευθύνομαι κυρίως προς τους γονείς και τα παιδιά. Να κάνουν αθλητισμό και όχι πρωταθλητισμό. Αυτό πρεσβεύουμε εμείς εδώ πέρα στην ακαδημία μας. Να φέρουν τα παιδιά τους στο γήπεδο με σκοπό να αθληθούν τα παιδιά. Όχι σόνι και καλά να γίνουν πρωταθλητές και να παίξουν στην Εθνική Ελλάδος ας πούμε.

Γιώργος Σωτηρίου: «Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει κάνει τα παιδιά να μην έρχονται εύκολα στα γήπεδα»(video)

Previous article

Κόκκαλης σε Μαρινάκη: Σου παρέδωσα ένα ΜΕΓΑΛΟ Ολυμπιακό, μην τον μικραίνεις

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply