Διεθνή

Γαλλία: Επισήμως τέλος η σεζόν 2019 – 2020

0

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο στη χώρα του πριν από τον Σεπτέμβριο και ως εκ τούτου η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 έλαβε επισήμως πρόωρο τέλος.

Μετά την Ολλανδία, και το πρωτάθλημα στη Γαλλία έλαβε πρόωρο τέλος. Ο  Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο στη χώρα του πριν από τον Σεπτέμβριο και ως εκ τούτου η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 έλαβε επισήμως πρόωρο τέλος.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα είχαν κυκλοφορήσει οι σχετικές πληροφορίες, ότι δηλαδή τόσο η Ligue 1 όσο και η Ligue 2 δεν πρόκειται να συνεχιστούν, κάτι που επιβεβαιώθηκε μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο  Γάλλος Πρωθυπουργός. Μέχρι τα τέλη Μαΐου οι γαλλικές αρχές του ποδοσφαίρου θα πρέπει πλέον να αποφασίσουν πως θα κατανείμουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, τι μέλλει γενέσθαι με τον πρωταθλητή και ασφαλώς τι θα γίνει με υποβιβασμό και προβιβασμό.

Μέχρι και πριν διακοπεί το πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία, η Παρί ήταν πρώτη με 68 βαθμούς ύστερα από 27 αγωνιστικές, ενώ η Μαρσέιγ δεύτερη με 56 βαθμούς σε 28 ματς. Κατά πάσα πιθανότητα, η τρίτη Ρεν (ένα βαθμό πανω από τη Λιλ) θα βγει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Πηγή: www.sport24.gr

Οριστικό από UEFA: «Πρωταθλητές παντού, καμία περίπτωση ευρωπαϊκής συμμετοχής βάσει ranking»

Previous article

Κορονοϊός: Επανεκκίνηση με ελίτ αθλητές, ατομικά αθλήματα και μόνο σε ανοικτά στάδια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Διεθνή