Διεθνή

Οριστικό από UEFA: «Πρωταθλητές παντού, καμία περίπτωση ευρωπαϊκής συμμετοχής βάσει ranking»

0

Η UEFA πήρε τις οριστικές της αποφάσεις σχετικά με τα πρωταθλήματα. Ξεκαθάρισε και πάλι πως θα υπάρχουν πρωταθλητές, ακόμα και σε πρωταθλήματα που δε συνεχιστούν, ενώ δε θα υπάρξουν wild cards. Μέχρι 3 Αυγούστου το φινάλε σε όσες λίγκες ξεκινήσουν Ιούνιο.

Η UEFA για ακόμα μια φορά δείχνει τις διαθέσεις της όσον αφορά τη συνέχεια του ποδοσφαίρου και τους πρωταθλητές. Και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε λύσεις… αντιποδοσφαιρικές, όπως τη μη ανάδειξη πρωταθλητών ή τις ευρωπαϊκές συμμετοχές βάσει του UEFA Ranking. Έπειτα από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη και σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Ιταλός δημοσιογράφος Τανκρέντι Παλμέρι, στην UEFA πήραν τις οριστικές αποφάσεις για το μέλλον.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τονίζει πως τα πρωταθλήματα που θα αρχίσουν τον Ιούνιο θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 3 Αυγούστου, ενώ έχει προβλέψει και μια σειρά εναλλακτικών λύσεων για τις περιπτώσεις χωρών, που οι λίγκες δεν είναι δυνατόν να αρχίσουν άμεσα.

Μάλιστα, σε μία λύση εξ αυτών, η UEFA προτείνει τη συνέχιση ενός πρωταθλήματος ακόμα και τον Αύγουστο, παράλληλα με το Champions και το Europa League, αν δεν έχει αρχίσει μέχρι τον Ιούνιο. Το πιο σημαντικό; Παρά τις φήμες περί αντιθέτου, δε θα υπάρχουν wild cards, δηλαδή δε θα δοθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια βάσει UEFA Ranking, αλλά σύμφωνα με την υπάρχουσα βαθμολογία.

Συγκεκριμένα:

– Τα πρωταθλήματα που θα αρχίσουν τον Ιούνιο, πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 3 Αυγούστου.

– Για όσα πρωταθλήματα δεν επανεκκινήσουν μέχρι τον Ιούνιο, τότε μπορούν να ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, παράλληλα με το Champions και το Europa League.

– Για όσα πρωταθλήματα δεν επανεκκινήσουν μέχρι τον Ιούνιο, τότε από την πλευρά της η UEFA προτείνει τη διεξαγωγή play-off, κάτι που πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 27 Μαΐου.

– Για όποιο πρωτάθλημα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί καθόλου, τότε οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα αποφασιστούν βάσει των βαθμολογικών κριτηρίων, δηλαδή τη βαθμολογία πριν υπάρξει διακοπή και ειδικότερα σε περιπτώσεις που οι ομάδες δεν έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων, θα υπολογιστεί ο μέσος όρος.

– Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για wild car ή για συμμετοχή ομάδας βάσει του UEFA Ranking.

Πηγή: to10.gr

Οι ειδήσεις αλλιώς…

Previous article

Γαλλία: Επισήμως τέλος η σεζόν 2019 – 2020

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Διεθνή