Πολιτική

Απευθείας ενίσχυση 12 εκατομμύρια ευρώ στα ερασιτεχνικά σωματεία

0

Την απευθείας ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, με ποσό 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες τους, ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία, μία πρωτοβουλία «με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως ξεκαθάρισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια, στα σωματεία τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας και κατέληξε: «Επιπλέον, είναι ακόμα μία απόδειξη ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην κοινωνία και στην οικονομία και να ξαναπιάσουμε το νήμα από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ κρίσεως, το συντομότερο δυνατό».

«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Κυβέρνησης μας», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η χώρα μας διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και εγένετο η ΠΑΕ Πανσερραϊκός

Previous article

Βέρνερ: Επίσημη συμφωνία για τη μεταγραφή στην Τσέλσι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply