Ποδοσφαιρο

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Οι στόχοι του Χρυσού είναι πάντα πρωταγωνιστικοί»(video)

0

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΕ ΧΡΥΣΟΥ

«Δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι θεωρούμε έναν 17χρονο στο τοπικό μικρό. Όχι δεν είναι καθόλου μικρός. Είναι μια ηλικία 17 και 18 χρονών που πρέπει να παίξει αν θέλει να διακριθεί .Δεν θεωρείται κάποιος μικρός στο τοπικό για μένα 17-18 χρονών»

«Δεν βγαίνουν πλέον τόσο πολλοί παίκτες γιατί δεν υπάρχουν τόσο πολλά παιδιά»

«Το επίπεδο των Σερραίων προπονητών είναι αρκετά υψηλό»

Στο serraika sports TV στην σελίδα των Σερραϊκών sports στο facebook συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕ Χρυσού Αχιλλέας Αγγελόπουλος.

Ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε για τους στόχους του Χρυσού, για το πρωτάθλημα της Επίλεκτης και για το εάν υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών.

Σ.s : Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που ξεκίνησε.

Απ. Το σίγουρο είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά. Φέτος αλλάξαμε λίγο τις μεταγραφές, αλλάξαμε κάποια πράγματα, είπαμε να κάνουμε μια πιο ριζική ανανέωση, να ποντάρουμε πιο πολύ σε νέα παιδιά, αλλά και το γεγονός ότι κάποια παιδιά που είναι έμπειροι δεν μπήκαν στην διαδικασία της προετοιμασίας για κάποιες δουλειές και ήρθανε τώρα. Αναμέναμε ότι θα ήταν έτσι το ξεκίνημα. Θεωρώ ότι στη συνέχεια θα πάμε καλύτερα.

Σ.s : Ποιος είναι ο στόχος του Χρυσού ;

Απ. Όταν είσαι στο Χρυσό σίγουρα το Χρυσό για το τοπικό είναι μια ομάδα που δεν έχει πέσει ποτέ από την Επίλεκτη και οι στόχοι πάντα είναι πρωταγωνιστικοί. Σίγουρα η εξάδα, τετράδα, τα play off οπωσδήποτε. Ότι και να είναι είσαι Χρυσό, άρα επιβάλλεται να είσαι στις υψηλές θέσεις και ειδικά μετά το γεγονός ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε τερματίσει δεύτερη.

Σ.s : Ποια πιστεύεις είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Εμένα η προπονητική αρχή έγινε στο Χρυσό. Είμαι τρία χρόνια. Κάποιοι άλλοι ξέρουν πιο πολλά γιατί μιλάμε και μου λένε ότι πιο παλιά ήταν περισσότερες ομάδες και ήταν πιο πολύ ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα. Σίγουρα αυτή τη στιγμή η Επίλεκτη είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με 12 ομάδες και ειδικά φέτος αν εξαιρέσεις λίγο το Σιδηρόκαστρο που είναι μια έμπειρη ομάδα γιατί έχουν πάρα πολλούς παίκτες που είναι μαζί τρία με τέσσερα χρόνια, πιστεύω ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν τόσο χαώδης διαφορές, πολύ μεγάλες διαφορές, όπως γινόταν με δυο τρεις ομάδες τα προηγούμενα χρόνια.

Σ.s : Οι Σερραίοι προπονητές αξιοποιούν τα νέα παιδιά ;

Απ. Δεν νομίζω πως κάποιο παιδί νέο που είναι καλό κάποιος Σερραίος προπονητής δεν θα το αξιοποιήσει. Ο κάθε προπονητής εννοείται πως αν δει κάτι καλό θα το αξιοποιήσει και το βάλει να παίξει. Αυτό λέω και στα παιδιά τα δικά μου επειδή είναι αρκετοί μικροί. Δεν έχει σχέση αν είναι μικρός ή μεγάλος ο άλλος. Αν μου κάνει τη δουλειά εννοείται. Και δεν μπορώ να καταλάβω το γεγονός ότι θεωρούμε έναν 17χρονο στο τοπικό μικρό. Όχι δεν είναι καθόλου μικρός. Είναι μια ηλικία 17 και 18 χρονών που πρέπει να παίξει αν θέλει να διακριθεί, να είναι πολύ καλός γιατί 18 και μετά να πάει κάπου. Αλλιώς. Δεν θεωρείται κάποιος μικρός στο τοπικό για μένα 17-18 χρονών.  Πρέπει να είναι ήδη ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να ανταπεξέλθει εύκολα στην Επίλεκτη για να μπορεί να κάνει πιο κάτω στις επαγγελματικές κατηγορίες. Την στιγμή που υπάρχουν ομάδες όπως η Καμήλα, ο Πανσερραικός και το Παραλίμνιο που εμπιστεύονται αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, που είναι σε μικρότερες κατηγορίες, θέλουν να εμπιστεύονται Σερραϊκά παιδιά. Άρα είναι στο χέρι τους. Το κακό είναι να μην νομίζουν μόνο ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν  σε υψηλότερη κατηγορία. Είναι σαν να θέλει κάποιος να πάει στο Λύκειο, χωρίς να περάσει από το νηπιαγωγείο ή το δημοτικό.

Σ.s : Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Υπάρχει. Υπάρχει. Σίγουρα πιστεύω πως παλαιότερα υπήρχαν περισσότερα, αλλά νομίζω πως γενικά υπήρχαν περισσότερα παιδιά στα χωριά. Θεωρώ το γεγονός αυτό που λέμε και μιλάμε αναμεταξύ μας πολλοί προπονητές, για ποιο λόγο ενώ υπάρχουν ακαδημίες και ειδικά για τον Σερραϊκό Νομό που έβγαζε πάρα πολλούς παίκτες και τελικά και εγώ προσωπικά κατέληξα στο γεγονός ότι δεν βγαίνουν πλέον τόσο πολλοί παίκτες γιατί δεν υπάρχουν τόσο πολλά παιδιά. Μου λέγανε πως κάποτε κάθε χωριό πχ ο Χείμαρρος, το Μητρούσι είχαν αρκετά παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο 40-50 ε στους δύο με τρεις κάποιοι θα ήταν φοβεροί. Τώρα είναι και λιγότερα τα παιδιά γενικά σε ένα χωριό. Βλέπετε η Αναγέννηση που είχε κάποτε δυο τρεις χιλιάδες τώρα είναι μικροί, το Χρυσό το ίδιο, τα άλλα το ίδιο. Άρα αυτό περιορίζεται και στα παιδιά. Τα προηγούμενα χρόνια σίγουρα υπήρχαν περισσότερα. Πλέον ασχολούνται και με άλλα πράγματα τα παιδιά. Κάποτε πιστεύω ότι διέξοδος ήταν το γήπεδο, τώρα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Σ.s : Ποιο είναι το επίπεδο των Σερραίων προπονητών ;

Απ. Αρκετά υψηλό. Πιστεύω θέλουν να διακριθούν. Ανανεώνουμε τις ιδέες τους και τα πιστεύω τους με κάποια σεμινάρια. Συμμετέχουμε όλοι στα σεμινάρια. Βοηθάει και ο σύνδεσμος σε αυτό. Και ειδικά όποιος θέλει να διακριθεί πρέπει να ψάξει και μόνος του. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί πως τα ξέρει όλα και κάθε φορά να ανανεώνουμε το οτιδήποτε.

10 το καλό

Η κατρακύλα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε με την φυγή Βαρδινογιάννη…

Previous article

Σάκης Χατζηπαντελής: «Αν δεν πάρουν χρήματα τα σωματεία από την ΕΠΟ και το κράτος είναι δύσκολα»(video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.