Μπάσκετ

Στις Αθλητικές Ακαδημίες του ΟΠΑΠ η Lions Basketball Academy!

0

Η Ακαδημία μπάσκετ του Πανσερραϊκού Κρι Κρι και της ΑΕΣ, η Lions Basketball Academy, ανακοίνωσε την ένταξη της στο Πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«- Η Πρότυπη Ακαδημία μπάσκετ του Πανσερραϊκού Κρι Κρι και της ΑΕΣ, η Lions Basketball Academy, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την #ένταξη της στο Πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ»!

Η συμμετοχή και επιλογή μας αυτή κρίνεται ως άκρως τιμητική, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα υποστηρίζει μόνο 50 Ακαδημίες Μπάσκετ από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν επιλεγεί μέσα από μια διεξοδική και απόλυτα διαφανή διαδικασία, με συγκεκριμένα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια που ορίζει ο ΟΠΑΠ.

– Ειδικότερα, το πρόγραμμα απαρτίζουν 50 ερασιτεχνικά σωματεία μπάσκετ, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 5.000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 5 έως 12 ετών. Πρόκειται για 6 ακαδημίες από νησιά του Αιγαίου, 14 από τη Βόρεια Ελλάδα, 5 από τη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη, 10 από την Κεντρική Ελλάδα, καθώς και 15 ακαδημίες από την Αττική.

Τα 5.000 παιδιά που συμμετέχουν συνολικά στις 50 ακαδημίες μπάσκετ, απολαμβάνουν τα εξής μοναδικά προνόμια:

– Προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα

– Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους

– Υψηλής ποιότητας αθλητικό υλικό

– Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων

– Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Η επίσημη παρουσίαση των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο Markopoulo Park, στην Αθήνα, παρουσία του Εκτελεστικού Προέδρου του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, του Α’ Αντιπροέδρου του ΟΠΑΠ, Σπύρου Φωκά, του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ, Οδυσσέα Χριστοφόρου, καθώς και του Hall of Famer, Ρικ Πιτίνο, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε τη συμβολή του προγράμματος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στη δημιουργία των νέων μεγάλων καλαθοσφαιριστών του μέλλοντος!

Η εξέλιξη αυτή εκτός του #τιμητικού της χαρακτήρα, που έρχεται ως επίρρωση της προσπάθειας μας να δημιουργήσουμε μια πρότυπη αθλητική ακαδημία, ταυτόχρονα μας γεμίζει με μεγαλύτερο αίσθημα #ευθύνης απέναντι στους μικρούς μας αθλητές και τους γονείς τους, ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε μεθοδική και οργανωμένη εκμάθηση μπάσκετ, βασισμένη πάντα στις αρχές της σωστής διαπαιδαγώγησης.»

ΑΕΚ: Δευτέρα 9/12 οι υπογραφές για την υπογειοποίηση

Previous article

Νίκες για Σιδηρόκαστρο, Χρυσό και 1800, “Χ” για Λιθότοπο και Σκοτούσσα (Επίλεκτη) 7-12-2019

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply