Ποδοσφαιρο

ΣΑΚΗΣ ΣΤΟΪΚΟΣ: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δεν σταματά να εξελίσσεται» (video)

0

«Παραδοσιακά η Σέρρες βγάζει ταλέντα, η Σέρρες είναι μια ποδοσφαιρομάνα»

«Η χρονιά έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και είμαστε και αήττητοι»

«Πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει»

Συνέντευξη στο serraika sports TV στην σελίδα της εφημερίδας στο facebook παραχώρησε ο προπονητής του Αγίου Πνεύματος Σάκης Στοϊκος. Ο κ. Στοϊκος μίλησε για τον στόχο του Αγίου Πνεύματος, για την φιλοσοφία την δική του και του Αγίου Πνεύματος, για το αν υπάρχουν ταλέντα στο Νομό αλλά και τους Σερραίους προπονητές.

Ερ. Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που ξεκίνησε ;

Απ. Η χρονιά έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα μας, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και είμαστε και αήττητοι. Ωστόσο έχω να σημειώσω πως θα είναι ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογες ομάδες που αντιμετωπίζουμε κάθε Κυριακή και σίγουρα θα είναι ένας μαραθώνιος που οι ομάδες που θα επιδείξουν μεγαλύτερη διάρκεια και θα είναι και πιο υγιείς έχοντας και τον παράγοντα τύχη εννοείται μαζί τους θα πρωταγωνιστήσουν.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος του Αγίου Πνεύματος ;

Απ. Πρωταρχικός στόχος είναι η ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Έχουμε βάλει θεωρώ τις βάσεις να έχουμε μια αρκετά υγιής ομάδα, μια ομάδα πρώτα απ’ όλα που θα διαφημίζει το ίδιο μας το χωριό. Από εκεί και πέρα φτάνοντας στο αγωνιστικό κομμάτι να παρουσιάσουμε ένα όμορφο σύνολο, ένα όμορφο θέαμα και σε συνδυασμό και με τις νίκες που είναι απαραίτητο για μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων να βρεθούμε και στην υψηλότερη κατηγορία.

Ερ. Ποια είναι η φιλοσοφία η δική σου και του Αγίου Πνεύματος ;

Απ. Η φιλοσοφία που περνάμε πρώτα απ’ όλα είναι να δουλέψουμε όσο το δυνατόν γίνεται σε σύγχρονες βάσεις. Σίγουρα αναγνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα ερασιτεχνικό επίπεδο αλλά προσπαθούμε να δούμε με σοβαρότητα τα πράγματα. Αυτό βέβαια υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πολλές φορές το δυσκολεύουν όλο αυτό το έργο αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι μία ομάδα όπως το Άγιο Πνεύμα το οποίο καθημερινά στην προπόνηση της απαρτίζεται από πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές σίγουρα θα είναι μία ομάδα που θα έχει και μέλλον.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Παρακολουθώντας γενικά το Σερραϊκό ποδόσφαιρο από την Γ’ Εθνική που βρίσκονται οι δικές μας Σερραϊκές ομάδες μέχρι και την Β’ ερασιτεχνική κατηγορία μπορώ να πω πως υπάρχει αρκετά υψηλό επίπεδο. Υπάρχει ποιότητα στις ομάδες και στους ποδοσφαιριστές και θεωρώ πως βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ελλάδος.

Ερ. Οι Σερραίοι προπονητές αξιοποιούν τα νέα παιδιά ;

Απ. Και δικός μου στόχος και κάποιων παιδιών συναδέλφων που έχουμε συζητήσει είναι αυτός. Να αναδείξουμε τα νέα παιδιά, να δείξουμε τι παράγει αυτός ο Νομός. Γίνεται εννοείται και πολύ καλή δουλειά στις μικτές ομάδες και αυτό οφείλεται και στον Σάκη Τερζή. Μια μικτή ομάδα που πέρσι έκανε μια πολύ καλή πορεία έφτασε στους ημιτελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος. Και εγώ με την σειρά μου έχω στην ομάδα αρκετούς νεαρούς παίκτες οι οποίοι όχι απλά έχουν ενσωματωθεί αλλά έχουν και πολύ ενεργό ρόλο.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Παραδοσιακά η Σέρρες βγάζει ταλέντα, η Σέρρες είναι μια ποδοσφαιρομάνα. Δουλεύοντας και ένα άλλο κομμάτι αυτό των ακαδημιών και παρακολουθώντας γενικότερα τα τμήματα υποδομών που υπάρχουν στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά ταλέντα αρκεί να είμαστε και εμείς οι προπονητές πιο σωστοί, πιο επαγγελματίες να το πω καλύτερα πάνω σε αυτό που κάνουμε γιατί έχουμε να κάνουμε με ανάπτυξη ενός ποδοσφαιριστή και θεωρώ πως υπάρχουν όλοι οι παράγοντες και να προωθηθούν ταλέντα.

Ερ. Ποιο είναι το επίπεδο των Σερραίων προπονητών ;

Απ. Αρκετά υψηλό επίπεδο. Αυτό φαίνεται και ότι πολλοί συμμετέχουμε σε διάφορα σεμινάρια, παρακολουθούμε και πολλά σεμινάρια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που δεν σταματά να εξελίσσεται και οι Σερραίο προπονητές αν μη τι άλλο σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ διαβασμένοι, πολύ ενημερωμένοι και προσπαθούν και αυτοί συνεχώς να γίνονται ολοένα και καλύτεροι.  

Χειρουργήθηκε ο Λέο Ζαμπά, ο ΠΑΟΚ τον χάνει για 2-3 μήνες

Previous article

Στέργιος Τσιμίκας:”Χρωστάμε ένα μεγάλο διπλό και την άνοδο, για να ξεφύγουμε απο αυτές τις κατηγορίες!”(video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply