Ποδοσφαιρο

ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: «Το Σερραϊκό ποδόσφαιρο πορεύεται όπως πορεύεται και η Ελλάδα. Το έχει χτυπήσει η κρίση»(video)

0

Συνέντευξη του προπονητή του Εθνικού Σιδηροκάστρου Σάκη Καρυπίδη

«Οι Σερραίοι προπονητές είναι αδικημένοι»

«Στόχος του Εθνικού Σιδηροκάστρου στην κατηγορία που είμαστε είναι να πρωταγωνιστήσει, να μπορέσει να πάρει ένα τίτλο. Ο μόνος τίτλος που έμεινε φέτος είναι το πρωτάθλημα. Πιστεύω να τα καταφέρουμε»

«Περίμενα περισσότερα από τον κόσμο του Εθνικού»

«Ο Νομός Σερρών είναι ένας ποδοσφαιρικός Νομός και έχει βγάλει πάρα πολλά ταλέντα διαχρονικά. Πιστεύω συνεχίζει και θα συνεχίζει να βγάζει»

«Περίμενα ο Πανσερραϊκός που είναι η μεγάλη ομάδα του Νομού να πλαισιώνεται από Σερραίους προπονητές και Σερραίους ποδοσφαιριστές»

Συνέντευξη στο serraika sports TV στην σελίδα της εφημερίδας στο facebook παραχώρησε ο προπονητής του Εθνικού Σιδηροκάστρου Σάκης Καρυπίδης. Ο κ. Καρυπίδης μίλησε για τον στόχο του Εθνικού Σιδηροκάστρου, για την φιλοσοφία την δική του και της ομάδας, για το αν υπάρχουν ταλέντα στο Νομό Σερρών αλλά και τους Σερραίους προπονητές.

Ερ. Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που ξεκίνησε.

Απ. Βλέπω μια καλή χρονιά φέτος. Οι ομάδες είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Υπάρχει ανταγωνισμός. Και πιστεύω θα γίνει πολύ καλό πρωτάθλημα.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος του Εθνικού Σιδηροκάστρου ;

Απ. Στόχος του Εθνικού Σιδηροκάστρου στην κατηγορία που είμαστε είναι να πρωταγωνιστήσει, να μπορέσει να πάρει ένα τίτλο. Ο μόνος τίτλος που έμεινε φέτος είναι το πρωτάθλημα. Πιστεύω να τα καταφέρουμε.

Ερ. Ποια είναι η φιλοσοφία η δική σου και του Εθνικού Σιδηροκάστρου ;

Απ. Πιστεύω ταυτίζονται και των δύο. Και η δικιά μου και του Σιδηροκάστρου. Πρέπει να γίνει μία μίξη παλαιών παικτών και νέων παιδιών από την γύρω περιοχή, να πλαισιώσουν την ομάδα με παιδιά από την ακαδημία ώστε σε κάποια χρόνια ο Εθνικός να μην χρειάζεται να παίρνει ξένους παίκτες αλλά να μπορεί να πορεύεται με τα δικά του παιδιά. Σε ένα βαθμό το έχει καταφέρει φέτος γιατί υπάρχει ένας συνδυασμός νέων παικτών από την ακαδημία και παλιών παικτών από την περσινή ομάδα που έχουν βρει χημεία και βλέπουμε ότι βγαίνουν και στα αποτελέσματα.

Ερ. Ο κόσμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια ;

Απ. Ο κόσμος όχι. Εγώ μπορώ να πω ότι περίμενα περισσότερα από τον κόσμο του Εθνικού γιατί είναι μια μεγάλη περιοχή, ένας Δήμος παλιός, είναι μια ομάδα ιστορική. Ο Εθνικός είναι από το 1928 στα κιτάπια της ΕΠΟ και πίστευα ότι θα υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και τον Εθνικό. Και με ένα λόγο παραπάνω που το 90% των ποδοσφαιριστών είναι από τον γύρω περιοχή.

Ερ. Ποια πιστεύεις είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Το Σερραϊκό ποδόσφαιρο πορεύεται όπως πορεύεται και η Ελλάδα. Το έχει χτυπήσει η κρίση η δεκαετής και πιστεύω κάνει την κοιλιά του αλλά με την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες δεν θα χρειάζονται στο μέλλον πολλά χρήματα για να κάνεις μια πολύ καλή ομάδα. Η Σέρρες είναι ένας Νομός που βγάζει ταλέντα και με την προσπάθεια που γίνεται στις ακαδημίες πιστεύω πως σε μερικά χρόνια θα έρθει η ανάκαμψη.

Ερ. Οι Σερραίοι προπονητές αξιοποιούν τα νέα παιδιά ;

Απ. Εγώ αυτό που ξέρων είναι πως στην δικιά μας ομάδα η εντολή της Ένωσης Σερρών είναι να παίζει ένας μικρός 1-1-2001 εμείς πολλές φορές παίζουμε με τρεις και τέσσερις. Δείχνω εμπιστοσύνη σε παιδιά που έρχονται στο γήπεδο και βλέπω ότι μπορούν και αξίζουν να παίζουν. Δεν έχουμε πρόβλημα αν είναι μικρός ή μεγάλος αν αξίζει παίζει.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Ο Νομός Σερρών είναι ένας ποδοσφαιρικός Νομός και έχει βγάλει πάρα πολλά ταλέντα διαχρονικά. Πιστεύω συνεχίζει και θα συνεχίζει να βγάζει.

Ερ. Ποιο είναι το επίπεδο των Σερραίων προπονητών ;

Απ. Πιστεύω ότι οι Σερραίοι προπονητές είναι αδικημένοι γιατί ενώ βλέπουμε πολλοί προπονητές είχαν τα περασμένα χρόνια επιτυχίες με ομάδες του Νομού Σερρών και άλλων Νομών δεν τους έδειξαν την εμπιστοσύνη που έπρεπε και πρώτα απ’ όλα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και στον Πανσερραϊκό. Περίμενα ο Πανσερραϊκός που είναι η μεγάλη ομάδα του Νομού να πλαισιώνεται από Σερραίους προπονητές και Σερραίους ποδοσφαιριστές κατά μεγάλο ποσοστό. Γιατί αυτό έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και βλέπουμε ότι ο Πανσερραϊκός είχε φτάσει και στην Α’ Εθνική.

Απολαυστικός Ζέλικο Ομπράντοβιτς…(video)

Previous article

Χειρουργήθηκε ο Λέο Ζαμπά, ο ΠΑΟΚ τον χάνει για 2-3 μήνες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply