Ποδοσφαιρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΡΑΛΕΞΗΣ: «Όταν ένα χωριό δεν έχει ομάδα είναι σαν μην έχει ζωή» (video)

0

«Ο στόχος είναι ουσιαστικά να υπάρχει η ομάδα, να υπάρχει ενδιαφέρον, να υπάρχει ζωή στο χωριό»

«Γενικά μαζί με την κρίση επηρεάστηκε και το ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο σε όλη τη χώρα»

«τα ερασιτεχνικά σωματεία όπως η Τυρολόη, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να βασίζονται και να ψάχνουν να βρουν παιδιά νεαρά»

Συνέντευξη στο goaltime.gr παραχώρησε ο προπονητής της Νέας Τυρολόης Κωνσταντίνος Πατραλέξης. Ο κ. Πατραλέξης μίλησε για το στόχο της ομάδας, για την κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και για το αν υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών.

Ερ. Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά μέχρι τώρα.

Απ. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ομάδα μας. Πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα προσωπικά, καθώς είναι πρώτη μου φορά ως προπονητής. Δύσκολη χρονιά, μαζευτήκαμε λίγο αργά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια και του χρόνου η ομάδα να είναι πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική απ’ ότι φέτος.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΟΤ Νέας Τυρολόης ;

Απ. Ο στόχος είναι ουσιαστικά να υπάρχει η ομάδα, να υπάρχει ενδιαφέρον, να υπάρχει ζωή στο χωριό, να κατεβαίνουν τα παιδιά του χωριού στο γήπεδο, να τους προσελκύσουμε στο γήπεδο να παίξουν ποδόσφαιρο, να το χαρούν, να κατέβει ο κόσμος όσο μπορεί περισσότερο να στηρίξει το χωριό παραπάνω, την ομάδα γιατί καλώς ή κακώς όταν ένα χωριό δεν έχει ομάδα είναι σαν μην έχει και ζωή.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Βρίσκομαι στον χώρο του Σερραϊκού ποδοσφαίρου τα τελευταία 4 χρόνια. Βλέπω ότι οι ομάδες όσο περνάει ο καιρός μειώνονται και απ’ ότι έχω ακούσει και παλαιότερα είχε 100 και 120 ομάδες ο Νομός. Τώρα βλέπω έχει 50 ομάδες,55. Γενικά μαζί με την κρίση επηρεάστηκε και το ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο σε όλη τη χώρα νομίζω, όπως και στο Νομό Σερρών και αναγκαστικά επειδή δεν υπάρχουν οι πόροι οι ομάδες λιγοστεύουν. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ποιότητα, υπάρχουν παίκτες, υπάρχουν νεαροί. Νομίζω ότι θέλει λίγη προσπάθεια περισσότερο για να μπορέσει το ποδόσφαιρο το Σερραϊκό να αναγεννηθεί ξανά και να κατεβούν περισσότερες ομάδες ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα. Να είναι και πιο μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Σίγουρα υπάρχει. Απ’ ότι έχω μάθει υπάρχουν και αρκετές ακαδημίες που δουλεύουν σωστά, ομάδες που δουλεύουν πάνω στα μικρά παιδιά και αυτό ουσιαστικά είναι και η ουσία. Και τα ερασιτεχνικά σωματεία όπως η Τυρολόη, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να βασίζονται και να ψάχνουν να βρουν παιδιά νεαρά σε ηλικία για να μπορέσουν να βγάλουν και κάτι καλό για το ποδόσφαιρο γενικότερα το Σερραϊκό και ακόμη καλύτερα αν μπορέσει και κάποιο παιδί να προωθηθεί παραπάνω είναι ότι καλύτερο.

Δείτε το βίντεο:

Ίντερ: Ανακοίνωσε τον Έρικσεν

Previous article

Ο “νέος Τσιμίκας” κλείνει στη Βίλεμ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply