Διεθνή

Η European Super League κάνει πίσω με επίσημη ανακοίνωση

0

Ναι μεν προς το παρόν έβαλε τέλος στην προσπάθεια δημιουργίας της κλειστής Λίγκας, ωστόσο, η European Super League άφησε να εννοηθεί ότι στο μέλλον θα προσπαθήσει ξανά ν’ αλλάξει το ποδόσφαιρο…

Η ESL έπειτα από την αποχώρηση του Big-6 λόγω και των αντιδράσεων των οπαδών τους στην Αγγλία, αποφάσισε έπειτα από μόλις… δυο μέρες πραξικοπήματος να μην προχωρήσει και το άθλημα να παραμείνει η ευχαρίστηση του κόσμου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ESL αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η European Super League αντιλαμβάνεται πως το στάτους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πρέπει να αλλάξει.

Προτείνουμε μια νέα διοργάνωση γιατί το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί ορθά. Η πρότασή μας αφορούσε στην εξέλιξη του αθλήματος με έσοδα και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική πυραμίδα, ώστε να υπάρξει βοήθεια στο οικονομικό κομμάτι καθώς βιώσαμε τεράστιες δυσκολίες λόγω και της πανδημίας. Θα παρέχει επίσης κέρδοος για τους μετόχους.

Παρά την επισημοποίηση των ομάδων της Αγγλίας για την αποχώρησή τους, αναγκάστηκαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση λόγω της πίεσης που ασκήθηκε σ’ εκείνες, είμαστε πεπεισμένοι ότι η πρότασή μας ήταν απόλυτα σύμφωνη με τους κανονισμούς της Ευρώπης, όπως αποφασίστηκε και από το δικαστήριο που αποφάσισε ώστε να υπερασπιστεί την Super League.

Με δεδομένη την επικρατούσα κατάσταση θα σκεφτούμε ξανά τα απαραίτητα βήματα για να αναδιοργανώσουμε το πρότζεκτ, με γνώμονα να παρέχουμε στους οπαδούς την καλύτερη ποδοσφαιρική εμπειρία και το μεγαλύτερο οικονομικό όφελο για ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

10 το καλό

Τόμας Πράντο: “Ο Πανσερραϊκός αποτελεί μια μεγάλη ομάδα της Ελλάδας” (video)

Previous article

Επανεκκινεί Η Διαδικασία Αιτήσεων Εγγραφής Και Διόρθωσης Στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Της Γ.Γ.Α

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Διεθνή