Ποδοσφαιρο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΥΖΗΣ: «Η χρονιά για την Ασπίδα Δραβήσκου θεωρείται πετυχημένη» (video)

0

«Ο στόχος της ομάδας είναι να ανέβει στην Επίλεκτη κατηγορία μέσα όμως από την δικά της παιδιά»

«Η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου σύμφωνα με τους αριθμούς νομίζω ότι δεν είναι καλή. Δήλωσαν φέτος 52 ομάδες νομίζω, μαζί με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής»

«Τα παιδιά πλέον όταν φτάνουν στην Δευτέρα ή Τρίτη Λυκείου αφιερώνουν τις περισσότερες ώρες στα μαθήματα. Δεν παρακολουθούν προπονήσεις»

«Σερραίοι προπονητές νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο»

«Πανσερραϊκός φέτος νομίζω έβαλε ένα στόχο και είναι κοντά στο να τον πετύχει»

Συνέντευξη στο goaltime.gr παραχώρησε ο προπονητής της Ασπίδας Δραβήσκου Αντώνης Καρακύζης.

Ο κ. Καρακύζης μίλησε για τον στόχο της Ασπίδας, για την κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, για το αν υπάρχουν ταλέντα στο Νομό Σερρών, για το επίπεδο των Σερραίων προπονητών, αλλά και για τον Πανσερραϊκό.

Ερ. Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά μέχρι τώρα.

Απ. Η χρονιά μέχρι τώρα για την ομάδα μας την Ασπίδα θεωρείται πετυχημένη γιατί ο πρώτος στόχος που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς ήταν να μπούμε στην πρώτη εξάδα και μετά να δούμε τους αγώνες μπαράζ. Αφού πετύχαμε τον πρώτο στόχο που ήταν η εξάδα θεωρώ πως η χρονιά μας ήταν καλή και πετυχημένη.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος της Ασπίδας Δραβήσκου ;

Απ. Ο στόχος της ομάδας είναι να ανέβει στην Επίλεκτη κατηγορία μέσα όμως από την δικά της παιδιά. Παίζουνε πολλά παιδιά από τον Δραβήσκο σε μικρή ηλικία και θα πρέπει να δέσουμε αυτά τα δύο. Δηλαδή, την εμπειρία που έχουμε από κάποιους παίκτες, τους μικρούς παίκτες της ομάδας και να πετύχουμε τον στόχο που είναι η Επίλεκτη κατηγορία.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου σύμφωνα με τους αριθμούς νομίζω ότι δεν είναι καλή. Δήλωσαν φέτος 52 ομάδες νομίζω, μαζί με τις ομάδες της Γ’ Εθνικής. Τα προηγούμενα χρόνια φυσικά ήταν καλύτερα, αλλά λόγω ότι η κοινωνία μας περνάει δύσκολες καταστάσεις, τα χωριά έχουν αδειάσει απ’ ότι γνωρίζουμε, επομένως ο αριθμός αυτός είναι μικρός. Αν πούμε όμως για την ποιότητα, νομίζω ότι και στην ποιότητα υστερούμε λίγο γιατί βλέπουμε ποδοσφαιριστές που είναι μεγάλη σε ηλικία, παίζουν ακόμη ποδόσφαιρο, δεν βγαίνουν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές και αυτό είναι στα μείον.

Ερ. Και που οφείλεται αυτό ;

Απ. Αυτό οφείλεται γιατί τα παιδιά πλέον όταν φτάνουν στην Δευτέρα ή Τρίτη Λυκείου αφιερώνουν τις περισσότερες ώρες στα μαθήματα. Δεν παρακολουθούν προπονήσεις, δεν έχουν στόχο το ποδόσφαιρο γιατί και η κατάσταση στο ποδόσφαιρο της Α’ Εθνικής δεν είναι ότι καλύτερο για να προσελκύσει και να δελεάσει κάποιους ποδοσφαιριστές, επομένως η αιτία είναι ότι τα παιδιά από μικρά και δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Τα περίμενα λίγο καλύτερα τα πράγματα. Δυστυχώς δεν βλέπουμε πολλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι να έχουν διάρκεια στις επαγγελματικές κατηγορίες. Για μένα αυτό είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει ταλέντο και θα πούμε ότι είναι καλός να ανεβεί σε επαγγελματικές κατηγορίες και να σταθεί εκεί για πολλά χρόνια. Αυτό δυστυχώς δεν το έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια, οπότε και σε αυτό δεν είμαστε πολύ καλά.

Ερ. Ποιο είναι το επίπεδο των Σερραίων προπονητών ;

Απ. Οι Σερραίοι προπονητές νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Γίνονται πολλά σεμινάρια τελευταία με τον Χρήστο τον Φούρναρη σαν Πρόεδρο. Υπάρχει παρακολούθηση. Εάν τα σεμινάρια βελτιωθούν λίγο ως προς την ποιότητα τους θα πάμε ακόμα καλύτερα.

Ερ. Πως βλέπεις τον Πανσερραϊκό ;

Απ. Ο Πανσερραϊκός φέτος νομίζω έβαλε ένα στόχο και είναι κοντά στο να τον πετύχει. Η ομάδα θα κάνει ένα άλμα, να έρθει πιο κοντά στις επαγγελματικές κατηγορίες που εκεί είναι και η θέση του.

Δείτε το βίντεο:

Νίκες για Χριστός και Ποντισμένο, “Χ” για Μοναστηράκι και Νέα Τυρολόη (Ανώτερη Α’ Όμιλος) 15-2-2020

Previous article

Νίκες για Μαυροθάλασσα, ΠΟΣ και Ηράκλεια, “Χ” για Στρυμονικό και Καλά Δένδρα (Β’ Κατηγορία) 15-2-2020

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply