Ποδοσφαιρο

ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ SPORT VILLAGE: «Εδώ και αρκετά χρόνια κάναμε μια επιχείρηση όσον αφορά τον χώρο του Αθλητισμού, με ακαδημίες ποδοσφαίρου, με ακαδημίες tennis και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο» (video)

0

«Έχουμε περίπου 190 παιδιά στο ποδόσφαιρο από 4,5 χρονών μέχρι 16 που είναι η πιο μεγάλη ομάδα της ακαδημίας που παίζει στο τοπικό ΠΟΣ 2000 και πάει πολύ καλά»

«πρωταρχικός μας στόχος είναι τα παιδιά να μπορέσουν να πάρουν μια αθλητική παιδεία μέσα από τις ακαδημίες»

«Ο Γιάννης Φάκης είναι ένα από τα παιδιά από την ακαδημία που ήταν πολλά χρόνια στην ακαδημία 11 χρόνια. Πήρε μεταγραφή και έγινε επαγγελματίας από τον πρώτο χρόνο που πήγε στην Ξάνθη από τα 17 του»

«Νομίζω ότι είναι καλό το ερασιτεχνικό και ο δικός μας όμιλος φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικός. Σκεφτείτε ότι είναι ομάδες όπως είναι η Ηράκλεια, η Αναγέννηση που πρωταγωνιστούσαν παλιά στην Γ’ και την Δ’ Εθνική βλέπουμε πως αυτή την στιγμή είναι στην Β’ κατηγορία»

Συνέντευξη στο goaltime.gr παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Sport Village Μπάμπης Χατζόπουλος.

Ο κ. Χατζόπουλος μίλησε για την επιτυχία της επιχείρησης Sport Village, για τον χώρο, τις ακαδημίες, για τα γήπεδα, για το Σερραϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και για το αν υπάρχουν ταλέντα στο Νομό Σερρών.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ. Μίλησε μας λίγο για το Sport Village, για τον χώρο, για τα γήπεδα, για τις ακαδημίες.

Απ. Εδώ και αρκετά χρόνια κάναμε μια επιχείρηση όσον αφορά τον χώρο του Αθλητισμού κατά κύριο λόγο, με ακαδημίες ποδοσφαίρου, με ακαδημίες τέννις και νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πέτυχε 100 τα 100 αυτό το εγχείρημα. Έχουμε περίπου 190 παιδιά στο ποδόσφαιρο από 4,5 χρονών μέχρι 16 που είναι η πιο μεγάλη ομάδα της ακαδημίας που παίζει στο τοπικό ΠΟΣ 2000 και πάει πολύ καλά. Δόξα το Θεό και τα παιδιά με πολλές μεταγραφές σε μεγαλύτερες κατηγορίες και συνεχίζουμε βγάζουμε νέα ταλέντα, νέα παιδιά. Όσον αφορά το τέννις επίσης έχουμε μια ακαδημία του τέννις που έχουμε και εδώ σύλλογο που λέγεται ΟΑΣ που συμμετέχει κανονικά σε αγώνες. Υπάρχει αγωνιστικό, προαγωνιστικό, διάφορα τμήματα. Αυτά για τον χώρο του Αθλητισμού και τις ακαδημίες μας που είναι σε ένα υψηλό επίπεδο αγωνιστικό αλλά πρωταρχικός μας στόχος είναι τα παιδιά να μπορέσουν να πάρουν μια αθλητική παιδεία μέσα από τις ακαδημίες και μεγαλώνοντας να μπορέσουν να εξελιχθούν, να πάνε στο αγωνιστικό κομμάτι και ότι μπορεί ο καθένας από εκεί και πέρα με την δική μας την βοήθεια όσο μπορούμε και εμείς να τους βοηθήσουμε να παίξουνε σε μεγαλύτερες ομάδες και να υλοποιήσουν τα όνειρα τους.

Ερ. Μίλησε μας λίγο για τον Φάκκη.

Απ. Ο Γιάννης ο Φάκης είναι ένα από τα παιδιά από την ακαδημία που ήταν πολλά χρόνια στην ακαδημία 11 χρόνια. Πήρε μεταγραφή και έγινε επαγγελματίας από τον πρώτο χρόνο που πήγε στην Ξάνθη από τα 17 του. Έχει κάνει μέχρι τώρα κάποιες συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ. Έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές Κ17, Κ19. Είναι σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο από ότι γνωρίζω και εύχομαι να πάει πολύ καλύτερα. Φυσικά ήταν ένα παιδί που δούλευε πάρα πολύ, πέρασε απ’ όλα τα τμήματα των υποδομών και στο τέλος έπαιξε ο Γιάννης ο Φάκης στην ομάδα ΠΟΣ 2000 από την οποία πήρε και μεταγραφή. Παράλληλα έκανε πολύ καλή την τελευταία του χρονιά στις μικτές Σερρών και πήραν και το πρωτάθλημα Ελλάδος και ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ σε όλο το Πανελλήνιο εκείνη τη χρονιά που πήρε η Σέρρες το πρωτάθλημα. Εύχομαι να πάει πολύ καλύτερα και να τον δούμε σε μεγαλύτερες ομάδες.

Ερ. Σε τι επίπεδο βρίσκεται ο Σερραϊκός Αθλητισμός και το Σερραϊκό ποδόσφαιρο ;

Απ. Έχω κάνει αρκετά χρόνια προπονητής. Τώρα βέβαια σταμάτησα γιατί όλο αυτό τον καιρό ασχολούμαι περισσότερο με την επιχείρηση. Νομίζω ότι παρ’ όλο υπάρχουν λίγες ομάδες . υπάρχουν αδυναμίες, βασικά είναι το οικονομικό εκεί που πονάνε οι περισσότερες ομάδες και δεν υπάρχει αυτή η διάθεση γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο οικονομικό. Από εκεί και πέρα όποιες ομάδες έχουν μείνει νομίζω ότι κάνουν το καλύτερο, υπάρχει ένα αγωνιστικό επίπεδο καλό στην Επίλεκτη, έχουμε και τρεις ομάδες πιο ψηλά Πανσερραϊκό, Παραλίμνιο και Κάτω Καμήλα. Απλά όλοι μας θα θέλαμε τον Πανσερραϊκό λίγο πάνω. Νομίζω ότι γίνεται μια καλή προσπάθεια και εκεί. Εύχομαι να πάνε καλά τα παιδιά. Όσον αφορά το τοπικό επίπεδο έχουμε καλές ομάδες. Η Επίλεκτη είναι καλή κατηγορία. Βλέπουμε καλό ποδόσφαιρο στα παιχνίδια, ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και νομίζω έστω αυτές οι ομάδες που είναι, είναι σε καλό βαθμό, όπως και η Ανώτερη και η Β’ Κατηγορία που έχουμε εμείς την ομάδα που είναι μόνο μικρά παιδιά. Πριν τα 16 τους φεύγουν από την ομάδα και διοχετεύονται σε άλλες ομάδες, μεγαλύτερες, κάποιες ΠΑΕ που έχουμε συνεργασία και με τον Πανσερραϊκό όπως έχουμε μια συνεργασία αν θέλουν κάποιο ποδοσφαιριστή με τα παιδιά έχουμε επικοινωνία. Νομίζω ότι είναι καλό το ερασιτεχνικό και ο δικός μας όμιλος φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικός. Σκεφτείτε ότι είναι ομάδες όπως είναι η Ηράκλεια, η Αναγέννηση που πρωταγωνιστούσαν παλιά στην Γ’ και την Δ’ Εθνική βλέπουμε πως αυτή την στιγμή είναι στην Β’ κατηγορία. Γι’ αυτός ο δικός μας ο όμιλος έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και πολύ καλά παιχνίδια ποιότητας.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος του ΠΟΣ 2000 ;

Απ. Είναι η ανάδειξη των ταλέντων. Εμείς αυτό που θα θέλαμε είναι να παίζουν τα παιδιά, να κάνουν συμμετοχές στην ομάδα αυτή. Βέβαια υπάρχουν και άλλες ομάδες Κ16, Κ14, Κ12, Κ10 σε όλες τις κατηγορίες έχουμε και δύο ομάδες κιόλας. Στόχος είναι να παίζουν όλα τα παιδιά, να μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό και να παίρνουν συμμετοχές και να φτάνουν σε ένα επίπεδο ούτως ώστε όταν θα φύγουν από εδώ να είναι έτοιμοι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και να πάνε σε άλλες ομάδες και να σταθούν, όπως και το καλοκαίρι τελευταία δώσαμε δύο παιδιά στον Ατρόμητο Αθηνών, στην Κ17 οι οποίο στέκονται με μεγάλη αξιοπρέπεια και πάνε πολύ καλά αγωνιστικά.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Πάλι υπάρχουν ταλέντα και κυρίως οι ακαδημίες δουλεύουνε από μικρά τα παιδιά τώρα και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να βγαίνουν ταλέντα. Απλά ίσως μετά δεν αξιοποιούνται όταν μεγαλώσουν και μετά. Ο Νομός Σερρών πάσχει και σε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν έχουμε να αναδείξουμε μια ομάδα επαγγελματική. Πιστεύω να το καταφέρει ο Πανσερραϊκός τα επόμενα χρόνια. Νομίζω ότι εκεί είναι το πρόβλημα μας και χάνονται έτσι τα παιδιά και δεν μπορούν να αναδειχθούν. Γι’ αυτό κάποια παιδιά φεύγουν εκτός όπως ο Φάκης που σας είπα, όπως τα παιδιά που πήγαν στον Ατρόμητο και πολλά άλλα παιδιά, πιο μπροστά είχαμε τον Κϊναλη στον Ατρόμητο και πολλά άλλα παιδιά που φύγανε. Εμείς τον πρώτο λόγο τον έχει οι Πανσερραϊκός. Όπως και τώρα υπάρχει ενδιαφέρον για κάποιους ποδοσφαιριστές μας και μακάρι να πάνε και στον Πανσερραϊκό , δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Αλλά νομίζω στα χωριά κυρίως τα περισσότερα δεν έχουν ομάδες, έχει αποδυναμωθεί σίγουρα. Αυτές οι ομάδες που είναι στο τοπικό νομίζουν ότι κάνουν το καλύτερο για να είναι ανταγωνιστικές και να υπάρχει ένα καλό πρωτάθλημα με αυτές τις λίγες ομάδες. Έχουμε 55 ομάδες στο Νομό Σερρών, ενώ παλιά είχαμε περάσει τις 100, είχαμε και 170 κάποια στιγμή. Νομίζω για αυτές τις ομάδες υπάρχει μια καλή ποιότητα.

Ερ. Πως επιβιώνει ένα ερασιτεχνικό σωματείο ;

Απ. Αυτό είναι μια ερώτηση που το ξέρουν μόνο οι παράγοντες γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα. Νομίζω ότι αυτό που κάνουν οι παράγοντες είναι ένα δύσκολο έργο, βέβαια και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Το οικονομικό στα σημερινά χρόνια είναι πολύ δύσκολο νομίζω έχουν τον πιο δύσκολο ρόλο και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια και να τους συμβουλεύσω με την προσωπική μου εμπειρία όσο μπορούν να ξεκινάνε από χαμηλά υποδομές. Ότι μπορεί το κάθε χωριό, η κάθε ακαδημία για να μπορούν να βγουν παιδιά μέσα από τις ακαδημίες λόγω ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και θα τους βοηθήσει πολύ και να μην διαλύονται οι ομάδες. Το ίδιο κάνουμε και εμείς. Μέσα από την ακαδημία μας προσπαθούμε να έχουμε μία ομάδα ΠΟΣ 2000 και μέσα από αυτό ο στόχος είναι να βοηθηθούν κάποια παιδιά, να παίξουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο, όπως κάποια παιδιά που δώσαμε που προαναφέραμε και να σταθούν με αξιοπρέπεια στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Δείτε το βίντεο:

Michael Olaitan: «Έχουμε την νοοτροπία και στόχος είναι ένας, να κερδίσουμε την άνοδο»

Previous article

Νίκες για Ροδόπολη, Χριστός, Δραβήσκο, Βαλτοτόπι και Νιγρίτα, “Χ” για Νέα Τυρολόη και Νέο Πετρίτσι (Ανώτερη Α’ & Β’ Όμιλος Play off-play out) 7-3-2020

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply