
Με τους οπαδούς του να μετατρέπουν σε… Καραϊσκάκη το γήπεδο των Σερρών, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον ελλιπή Πανσερραϊκό και τον συνέτριψε με 4-0, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην κορυφή και στο +2 από την ΑΕΚ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ένιωθαν σαν να παίζουν εντός έδρας και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 7ο λεπτό, όταν ο Τσικίνιο έκανε το σουτ, ο Κατσίκας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ζέλσον αστόχησε. Μπορεί να μην άνοιξε το σκορ εκεί, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όμως είχε τον έλεγχο και δεν άργησε να σκοράρει.
Στο 19′, αφού πρώτα πήγε στο VAR, ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για κράτημα του Πεταυράκη στον Έσε, με τον Ελ Κααμπί να εκτελεί στο 20′, τον Κατσίκα να αποκρούει και τον Μαροκινό φορ να σκοράρει στην επαναφορά για το 0-1.
Ο Ολυμπιακός είχε, πλέον, το προβάδισμα και δεν άργησε να το διευρύνει βάζοντας βάσεις νίκης: Στο 27′ ο Ροντινέι σέντραρε, ο Πάλμα με προβολή έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά βρήκε ξανά δίχτυα γράφοντας το 0-2.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, πλησίασαν σε 3ο γκολ στο 37′ με την κεφαλιά του Ζέλσον που απέκρουσε εξ επαφής ο Κατσίκας, είχε νέα ευκαιρία στο 43′ με την κεφαλιά του Τσικίνιο που επίσης απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Σερραίων και τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-2.
Έριξε 4άρα, μπορούσε και περισσότερα
Με την έναρξη της επανάληψης, στο 49′, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να μειώσουν μετά το γύρισμα του Χατζηστραβού και την κεφαλιά του Πιρές αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ήταν η πρώτη ευκαιρία του Πανσερραϊκού, με τους Πειραιώτες να απαντούν με νέο γκολ. Στο 53′ ο Ζέλσον με ωραία ενέργεια πάτησε περιοχή και έκανε το γύρισμα, με τον Έσε να αφήνει τη μπάλα για τον Τσικίνιο που την έστειλε στα δίχτυα για το 0-3.
Το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε περίπατο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 75′ ανέβασε το σκορ στο 0-4 με τους Ζέλσον – Γιάρεμτσουκ να συνεργάζονται και τον Πορτογάλο να πλασάρει ωραία και να σκοράρει. Όλα καλά, επομένως, για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι παραμένουν στην 1η θέση, στο +2 από την ΑΕΚ.
Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Φέλτες, Ντάβιντσον, Πεταυράκης, Πιρές, Στάικος (84′ Μασκανάκης), Ζελέν (69′ Μόνγκα), Χατζηστραβός (84′ Ρασίντ), Τέρζιτς (60′ Γκαλβάν), Ντέλετιτς (69′ Σοφιανός).
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα (62′ Γιάρεμτσουκ), Έσε, Γκαρθία, Πάλμα (62′ Μπρούνο), Τσικίνιο (62′ Όρτα), Ζέλσον (79′ Κωστούλας), Ελ Κααμπί (62′ Παπακανέλλος).
Πηγή: www.newsbeast.gr
Comments