Διεθνή

Ο «Άγγελος» των «κόκκινων διαβόλων»

0

Είναι μόλις 22 ετών. Και μακάρι πολλοί άλλοι να είχαν το μυαλό και το σθένος του. Ο Μάρκους Ράσφορντ δεν λάμπει μόνο με … χατ-τρικ και σημαντικά γκολ. Έχει καταφέρει να ενώσει μια ολόκληρη χώρα κόντρα στην Κυβέρνηση για το καλό των παιδιών! Κι αυτό, αξίζει όλα τα εύσημα του κόσμου…

Λένε πως σημασία έχει πόσους θα εμπνεύσεις και τι παρακαταθήκη θ’ αφήσεις σε κάθε επόμενη γενιά. Πόσους ανθρώπους θα καταφέρεις ν’ αλλάξεις ή να κάνεις πιο δυνατούς ή πόσους θα επηρεάσεις θετικά ώστε ακόμα και ελάχιστοι να συνεχίσουν κάτι που εσύ έκανες. Για το κοινό καλό κι όχι μόνο για την προσωπική βελτίωση και διαμόρφωση του χαρακτήρα…

Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι μόλις 22 ετών και μπορεί να δηλώνει υπερήφανος που έχει καταφέρει μια ολόκληρη χώρα ν’ ασχολείται μ’ εκείνον, να θέλει να τον βοηθήσει, ν’ ακολουθεί το παράδειγμά του. Κι όλα αυτά, για το καλό των παιδιών. Του «αύριο».

«Αυτή είναι η Αγγλία που ξέρω…» γράφει και ξαναγράφει βλέποντας ανθρώπους, ιδιώτες, αλλά και επιχειρήσεις να τον στηρίζουν και να προθυμοποιούνται να προσφέρουν στην εκστρατεία για το φαγητό των παιδιών των σχολείων, όπου έχει υπάρξει πλέον μείζον πρόβλημα λόγω της πανδημίας.

«Ό,τι κι αν συμβαίνει, ποτέ δεν φταίει ένα παιδί που πηγαίνει για ύπνο» αναφέρει ο Μάρκους Ράσφορντ που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες μια μεγάλη μάχη απέναντι στην Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και μπορεί να πει κανείς ότι ο απολογισμός είναι… μονάχα νίκες!

«Ό,τι κι αν συμβαίνει, ποτέ δεν φταίει ένα παιδί που πηγαίνει για ύπνο» αναφέρει ο Μάρκους Ράσφορντ που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες μια μεγάλη μάχη απέναντι στην Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον και μπορεί να πει κανείς ότι ο απολογισμός είναι… μονάχα νίκες!

Για εκείνον, δεν αρκεί το ηθικό θετικό αποτέλεσμα, αλλά το να υπάρχει ένα κανονικό πιάτο φαγητό στο τραπέζι κάθε παιδιού σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα με την πανδημία…

Έχοντας εκείνος κινήσει όλες τις διαδικασίες για να μπορέσει να συγκεντρώσει και μόνος του τρόφιλα από εθελοντές προκειμένου να διατεθούν σε οργανισμούς που θα μπορούσαν να τα μοιράσουν σε σχολεία για τα παιδιά, ο Μάρκους Ράσφορντ τον Ιούνιο ξεκίνησε μια απίθανα γενναία προσπάθεια.

Θα επικοινωνούσε με την Κυβέρνηση για να τονίσει στον Μπόρις Τζόνσον και το Κοινοβούλιο πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να τρώνε σωστά.

Είχε και ο ίδιος δύσκολες αναμνήσεις από τις βραδιές που ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να φάει λόγω και της συνεχούς απουσίας της μητέρας του από το σπίτι για τις δουλειές που έπρεπε να κάνει προκειμένου να υπάρχουν τα… βασικά.

«Αυτή είναι η Αγγλία του 2020 και είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται άμεση διευθέτηση. Την ώρα που το βλέμμα του λαού είναι στραμμένο πάνω σας, κάνετε αναστροφή στο ζήτημα και προστατέψτε τις ζωές ανθρώπων που βρίσκονται σε ευάλωτες ομάδες. Κάνετε αυτούς τους ανθρώπους προτεραιότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Η Κυβέρνηση… έκλεισε μάτια κι αυτιά σε πρώτο στάδιο και αποφάσισε να μην επεκτείνει το δωρεάν κουπόνι σχολικών γευμάτων για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Η πόρτα είχε κλείσει αρχικά, όμως, ο Ράσφορντ επέδειξε σθένος, επιμονή και θράσος για να επανέλθει. Είχε αποφασίσει ότι αυτό το θέμα δεν θα το άφηνε και δεν θα το αφήσει όσο η καρδιά και το μυαλό του τον οδηγούν ώστε τα παιδιά ν’ αποφύγουν τις δύσκολες μέρες και να έχουν την απαραίτητη βοήθεια και οι γονείς.

Η Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον παρά την αρχική της άρνηση, αντίκρισε την ενότητα του κόσμου και την τεράστια στήριξη που απόλαυσε ο Μάρκους Ράσφορντ, με αποτέλεσμα ν’ αλλάξει την αρχική της απόφαση και να βοηθήσει… έστω και για λίγο.

Έτσι, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού παρέχονταν δωρεάν γεύματα για τα παιδιά των σχολείων, με τον Άγγλο επιθετικό να συνεχίσει να φροντίζει όλους τους πιτσιρικάδες και τις οικογένειές τους, όπως το έκανε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για εκατομμύρια σπίτια!

«Όταν ξυπνάς το πρωί και κάνεις ένα ντουζ, για ένα δευτερόλεπτο σκέψου τους γονείς εκείνους που δεν έχουν νερό γιατί τους το έκοψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όταν ανοίγεις τη μηχανή να φτιάξεις ένα τσάι ή έναν καφέ, σκέψου τους γονείς που έπρεπε να ρυθμίσουν τους λογαριασμούς τους για τις οφειλές έχοντας χάσει τις δουλειές τους από την πανδημία.

Όταν ανοίγεις το ψυγείο να πιεις λίγο γάλα, σταμάτα και σκέψου ότι οι γονείς τουλάχιστον 200.000 παιδιών δεν έχουν τίποτα στο δικό τους ψυγείο…» έγραφε ο Ράσφορντ στα social media και κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό, την εκτίμηση και πάνω απ’ όλα την ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων του για να τον βοηθήσουν στον σκοπό του!

Όταν η Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε ότι… για κάποιο λόγο δεν την συμφέρει άλλο οικονομικά να στηρίξει το πρόγραμμα με τα τρόφιμα για τα παιδιά, μέχρι και το Πάσχα του 2021 όπως είχε αναφερθεί με κύρια βάση τις γιορτινές μέρες, τότε ο Μάρκους Ράσφορντ αντίκρισε κάτι που ποτέ δεν θα περίμενε. Το ήλπιζε, το ευχόταν, το ήθελε, αλλά δεν μπορείς να το περιμένεις κάτι τέτοιο.

Επιχειρήσεις απ’ όλη την Αγγλία και τοπικές Αρχές ευαισθητοποιήθηκαν, με τον Δήμαρχο του Λίβερπουλ, Τζο Άντερσον να γνωστοποιεί ότι κι εκείνος θέλει να συμμετέχει στην κοινωνική δράση! Γεύματα και τρόφιμα γέμισαν τους χώρους αποθήκευσης και ο 22χρονος επιθετικός ανέφερε:

«Δεν έχει να κάνει με πολιτικά συμφέροντα, έχει να κάνει με ανθρωπιά και με την ανάγκη να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να προστατεύσουμε τα ευάλωτα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι είναι σημαντικά για εμάς και για το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν είναι απλά… στατιστικά. Όσο δεν έχουν φωνή, θα έχουν τη δική μου…». 

Και ποιος είπε ότι η δράση του θα τελείωνε εκεί; Η πίεση προς την Κυβέρνηση θα συνεχιζόταν κανονικότατα και τώρα γνωρίζει πως έχει περισσότερους από 1.000.000 συμπατριώτες του στο πλευρό του…

Στο «Ολντ Τράφορντ», ο Μάρκους Ράσφορντ γέμισε τη μέρα του με ευχάριστα πράγματα. Το πιο σημαντικό για εκείνον, ήταν ξανά η εκστρατεία του και το κατά πόσο οι συμπατριώτες του ήθελαν να συνεισφέρουν και να τον στηρίξουν για να έχει η Αγγλία «αύριο» και να συνεχίσει να γράφει ιστορία. Με αυτή την ώθηση, λοιπόν, ο Άγγλος επιθετικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αλλαγή στο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Λειψία και μέσα σε 27 λεπτά συμμετοχής κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σε διάστημα 18′!

Ήταν το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το πρώτο του στο Champions League, έγινε ο πρώτος που σκοράρει τρεις φορές μπαίνοντας με αλλαγή σε παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» μετά από τη σεζόν 1998-1999 όταν τότε το είχε κάνει ο… νυν προπονητής του και η βραδιά δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ιδανική! Έμαθε και για το 1.000.000 υπογραφές στην εκστρατεία που συνεχίζει για το φαγητό των παιδιών και όλα κινούνταν γύρω από τον δικό του αστερισμό. Όχι μονάχα για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την ανθρώπινη πλευρά του. Αυτή με την οποία ένας 22χρονος νέος αλλάζει την ιστορία μιας ολόκληρης χώρας, πηγαίνει κόντρα σε Κυβερνήσεις και συμπαρασύρει τους συμπολίτες του για καλό όλων!

Ο Μάρκους Ράσφορντ κατάλαβε ότι δεν αρκεί να κλωτσάς μια μπάλα, να σκοράρεις και να κάνεις χαρούμενους τους οπαδούς. Πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν και πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Αλλά να εκμεταλλεύεσαι την τρομερή δύναμη που έχει εν έτει 2020 το άθλημα, τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επηρεάσει την ίδια την ζωή και να το χειριστείς με τρόπο που θα βγάλει τον κόσμο κερδισμένο κι όχι απλά εσένα ατομικά.

Το γεγονός πως σε τόσο νεαρή ηλικία κατάφερε να διακριθεί ως Member of the Order of the British Empire στην ανώτατη διάκριση που θα μπορούσε να έχει λάβει έπειτα απ’ όλα όσα έχει κάνει, δεν τον ενδιαφέρει και δεν τον αλλάζει και πολύ… «Η μάχη για το καλό των παιδιών δεν σταματάει και είναι πολύ μακριά από το τέλος της… Ας ενωθούμε όλοι για να φροντίσουμε ώστε κανένα παιδί στην Μεγάλη Βρετανία δεν θα πεινάει γιατί δεν φταίει κανένα παιδί που έχει τη δυνατότητα να φάει κανονικά». Αυτό λέει και ξαναλέει και έχει βρει το δικό του νόημα και τον σκοπό της ζωής του… Και στα… διαλείμματα από αυτό, θα σκοράρει. Όπως έχει μάθει και όπως ήδη κάνει με υπέροχους τρόπους…

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/specials/1528353/o-kokkinos-aggelos-toy-mantsester-tis-agglias-kai-olon-ton-paidion

Το Αγροτικό πρωτάθλημα των Σερρών και οι καλοί μας άνθρωποι!

Previous article

Αυγενάκης: Θα ενισχυθούν άμεσα 3.335 ερασιτεχνικά σωματεία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Διεθνή