Ποδοσφαιρο

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ: «Ο στόχος της Νίκης Χριστός είναι να παράγει αθλητές και σωστούς χαρακτήρες» (video)

0

«Δυστυχώς τα κόστη για να μπορέσεις να συντηρήσεις μία ομάδα, να την διατηρήσεις σήμερα, διώχνουν πολλούς παράγοντες από το ποδόσφαιρο»

«Ταλέντο υπάρχει και υπάρχει άφθονο. Το θέμα είναι ότι αν δεν υπάρχουν σωματεία, γήπεδα»

«Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των φτωχών»

«Ήμασταν από τις πρώτες ακαδημίες που συνεργαστήκαμε στην Βόρεια Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ»

«Ο Νίκος Κατσαβάκης και η παρέα του έβαλαν πιστεύω στον ίσιο δρόμο τον Πανσερραϊκό»

Συνέντευξη στο goaltime.gr παραχώρησε ο Πρόεδρος της «Νίκης» Χριστός, Νίκος Καλαμάρας.

Ο κ. Καλαμάρας μίλησε για τους στόχους της «Νίκης» Χριστός, για την φιλοσοφία της ομάδας, για την κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, για την συνεργασία με το Δίκτυο ακαδημιών του ΠΑΟΚ και για τον Πανσερραϊκό.  

Ερ. Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που ξεκίνησε.

Απ. Ξεκίνησε μια χρονιά με πολύ λίγες ομάδες. 50 ομάδες περίπου αποτελούνε όλο το ποδοσφαιρικό δυναμικό του Νομού. Από αυτή την άποψη είναι κακό. Από την άλλη η ποιότητα είναι αρκετά καλή, ειδικά στην Επίλεκτη βλέπουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και η Α’ είναι πολύ καλή και έχουμε φέτος την συμμετοχή ομάδων που είχαν εγκαταλείψει παλιά στον πρώτο όμιλο της Β’ κατηγορίας ιδιαίτερα, ποδοσφαιρικές δυνάμεις που δείχνουν πραγματικά πως μπορούν να ξανά επανέλθουν και να δώσουν μια άλλη αίγλη πάλι στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος της «Νίκης» Χριστός ;

Απ. Ο στόχος της «Νίκης» Χριστός είναι να παράγει αθλητές και σωστούς χαρακτήρες. Και τίποτα άλλο. Δεν έχουμε στόχους πρωταθλητισμού και τέτοια, ότι έρθει το δεχόμαστε, αλλά ο στόχος της μεγάλης ομάδος, γιατί η μεγάλη ομάδα είναι η εξέλιξη των παιδιών από την ακαδημία, κατά κύριο λόγο. Η μεγάλη ομάδα υπάρχει γι’ αυτό. Υπάρχει για να μπορούν να παίζουνε τα παιδιά μας. Δεν είμαστε ομάδα που θα κάνει μεταγραφές. Δεν είμαστε ομάδα που θα επενδύσει για να μπορέσει να βγει σε ανώτερες κατηγορίες για κανέναν λόγο. Εάν έρθει με το δικό μας υλικό, καλώς να έρθει.

Ερ. Ποια είναι η φιλοσοφία η δική σου και της «Νίκης» Χριστός ;

Απ. Εγώ προσωπικά ξεκίνησα με τις ακαδημίες. Εγώ πήρα την ομάδα όταν την εγκατέλειψαν για τους λόγους που εγκατέλειψαν πάρα πολλοί παράγοντες, ομάδες των χωριών. Εγώ έπαιζα παλιά με 185 ομάδες, χωριά που έχουν εγκαταλείψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήταν πολύ καλές ποδοσφαιρικές δυνάμεις, δεν μιλάμε για πολύ παλιά, πριν 25-30 χρόνια. Δυστυχώς τα κόστη για να μπορέσεις να συντηρήσεις μία ομάδα, να την διατηρήσεις σήμερα, διώχνουν πολλούς παράγοντες από το ποδόσφαιρο. Έτσι έφυγαν και οι παράγοντες από τη «Νίκη» Χριστός. Εγώ  με τους ανθρώπους με στηρίζουν από την ακαδημία πως τα παιδιά όταν φεύγουν από το παιδικό πρέπει να παίζουν σε μια ομάδα, την κρατήσαμε και με αυτή την φιλοσοφία συνεχίζουμε από τότε. Προσπαθούμε να προωθούμε τα παιδιά και νομίζω πως αυτή είναι η υγεία στο ποδόσφαιρο.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Ταλέντο υπάρχει και υπάρχει άφθονο. Το θέμα είναι ότι αν δεν υπάρχουν σωματεία, γήπεδα. Τα γήπεδα είναι σε κακή κατάσταση. Τα πιο πολλά γήπεδα που υπάρχουν στο Νομό καλούνται να τα συντηρήσουν οι ίδιες οι ομάδες. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Αν μία μικρή ομαδούλα, γιατί και εμείς μικρή ομάδα είμαστε, έχει ένα μπάτζετ που πλησιάζει τα 8.000 ευρώ, προπονητές, ρούχα, δελτία, διαιτησίες. Όλα πρέπει να πληρωθούν από την ομάδα. Δεν υπάρχει επιχορήγηση από το πουθενά. Εάν βάλουμε τώρα και την συντήρηση του γηπέδου που δυστυχώς καλούνται να την φορτωθούν στην πλάτη τους οι παράγοντες των ομάδων καταλαβαίνετε πως είναι πάρα πολύ δύσκολα. Έτσι σιγά-σιγά χάνονται οι ομάδες. Μείνανε 50 ομάδες από τις 180. Αυτό είναι πολύ κακό. Πρέπει να δουν κίνητρα, δεν ξέρω πως, δεν ξέρω από ποιους, οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με τους προέδρους των Ενώσεων, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να μειώσουν τα κόστη για να μπορούν και τα μικρά χωριά. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των φτωχών. Εάν δεν μπορούν τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο και αν δεν υπάρχουν γήπεδα, τα πράγματα είναι ζούγκλα. Γήπεδα που κάποτε τα βλέπαμε και τα χαζεύαμε έχουν εγκαταλειφτεί. Δεν υπάρχουν ομάδες, οι Δήμοι δεν ασχολούνται καθόλου. Δεν το βλέπω φυσιολογικό βέβαια. Πρέπει να ασχολούνται, είτε υπάρχουν ομάδες, είτε όχι. Θέλει ένας νεαρός από το χωριό να ανέβει τρέξει. Το γήπεδο είναι δημοτικό γήπεδο, πρέπει να υπάρχει και να υπάρχει σε καλή κατάσταση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν. Εάν δεν βρεθεί λοιπόν λύση νομίζω ότι μαθηματικά σιγά-σιγά οδηγούμαστε στον θάνατο του ποδοσφαίρου. 50 ομάδες στο Νομό Σερρών. Ποδοσφαιρομάνα. 50 ομάδες. Είναι κρίμα ακόμη και τα παιδικά τα τμήματα των ακαδημιών προσπαθούν κάποιοι να κρατήσουν στα χωριά και εκείνα έξοδα είναι. Πληρώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, για τους γιατρούς, πληρώνουνε για τα δελτία που θα βγάλουνε, έστω ένα πενιχρό ποσό, αλλά πληρώνουνε, αντί να πριμοδοτούνται. Δυστυχώς πρέπει να βρεθεί κάποιος άνθρωπος που θα σκύψει πραγματικά πάνω στα προβλήματα μήπως και αυτή η ποδοσφαιρομάνα που λέγεται Σέρρες καταφέρει και θυμίσει παλιές εποχές.

Ερ. Μίλησε μας για την συνεργασία της «Νίκη» Χριστός με το Δίκτυο ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Απ. Είναι μια συνεργασία που κρατάει εδώ και πολλά χρόνια. Ήμασταν από τις πρώτες ακαδημίες που συνεργαστήκαμε στην Βόρεια Ελλάδα. Είναι 8 χρόνια η συνεργασία αυτή. Είναι τιμή μας. Είναι τιμή μας όχι γιατί τυγχάνει να είμαι και ΠΑΟΚ εγώ προσωπικά, αλλά και ο Άρης να μας έκανε μια πρόταση και ο Ηρακλής να μας έκανε, μεγάλες ομάδες της Βορείου Ελλάδος θα ήταν τιμή μας πάλι. Τυγχάνει να είμαι ΠΑΟΚ. Μας δίνει το BRAND NAME της χωρίς να ζητάει πολλά. Ζητάει μόνο να έχουμε μια καλή οργάνωση, την είδε, υπάρχει. Μόνο κερδίζεις από μια τέτοια συνεργασία. Τα προπονητικά προγράμματα που θα σου δώσουν, την εκπαίδευση που θα κάνουν στους προπονητές σου και την επαφή που έχεις με τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα σωματεία με τον ΠΑΟΚ νομίζω ότι αρκεί για να μπορέσεις να έχεις μια πολύ καλή και σοβαρή ακαδημία.

Ερ. Η στελέχωση των ακαδημιών και της ομάδας ;

Απ. Η ομάδα διαθέτει όλα τα τμήματα. Έχει έξι προπονητές. Ο κάθε προπονητής έχει το τμήμα του. Την Κ16 την έχει ο Χρήστος Ησαϊδης, την Κ14 την έχω εγώ, την Κ12 την έχει ο Αχιλλέας ο Καραβασίλης, την Κ10 ο Καπρανίδης ο Ηλίας και την Κ8 την έχει ο Μάρλας ο Κωνσταντίνος. Επίσης έχουμε και προπονητή τερματοφυλάκων. Ο προπονητής τερματοφυλάκων που συνεργαζόμαστε είναι ο Δελής ο Κώστας, Αυστριακό τον γνωρίζουν οι πιο πολλοί, είναι από τους πιο μεγάλους γνώστες στην συγκεκριμένη θέση, προπονητής τερματοφυλάκων. Και επίσης διαθέτουμε πάρα πάρα πολύ καλά στελέχη διοικητικά που βοηθάν. Είναι άτομα που αφιλοκερδώς κάνουν τα πάντα. Είναι γονείς παιδιών συνήθως και κάπως έτσι δουλεύουμε και ελπίζω να συνεχίσουμε και στο μέλλον.

Ερ. Πως βλέπεις τον Πανσερραϊκό ;

Απ. Επιτέλους θα πω. Ο Νίκος Κατσαβάκης και η παρέα του έβαλαν πιστεύω στον ίσιο δρόμο τον Πανσερραϊκό. Παιδιά που δουλεύουνε συστηματικά, με όραμα. Πιστεύω ότι μόνο καλό έχουν να δώσουν από εδώ και πέρα αυτά τα παιδιά στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Και είναι πολύ καλό που ανέλαβαν και πάλι τις ακαδημίες και νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα δούμε τον Πανσερραϊκό που θυμόμαστε τουλάχιστον εμείς οι μεγαλύτεροι.  

Δείτε το βίντεο:

Δηλώσεις Γιώργου Γεωργιάδη | Pre Match ΝΠΣ Βόλος-Πανσερραϊκός (video)

Previous article

ΠΑΟΚ: «Από τον πανικό τους θα ζητήσουν και αναβολή των Χριστουγέννων»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply