Ποδοσφαιρο

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ: «Έχουν λείψει τα πρότυπα» (video)

0

«Η ακαδημία είναι ένα χόμπι»

«Ο κόσμος έχει απογοητευτεί πάρα πολύ και έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα. Κυρίως τώρα με το φαινόμενο Αντετοκούνμπο στο μπάσκετ και τον Τσιτσιπά στο τέννις»

«Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο. Απλώς δεν δουλεύονται τα παιδιά από ένα σημείο και μετά σωστά, δεν καθοδηγούνται και δεν υπάρχουν ομάδες να τα απορροφήσουν»

«Έχουμε υψηλό επίπεδο στους Σερραίους προπονητές και το λέω αυτό ειδικά για την γενιά την δική μου. Είμαι ευτυχισμένος και ευλογημένος επειδή γνώρισα προπονητές όπως τον συγχωρεμένο πρόσφατα Χρήστο Αρχοντίδη»

«Ο Πανσερραϊκός τι να τον δω τώρα. Για να πούμε την αλήθεια για μένα είναι στα τάρταρα»

Συνέντευξη στο goaltime.gr παραχώρησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού και προπονητής της ακαδημίας ΛΕΟΝΤΕΣ Παναγιώτης Πάνστσιος.

Ο κ. Πάντσιος μίλησε για την ακαδημία, για την κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, για το αν υπάρχει ταλέντο, για το επίπεδο των Σερραίων προπονητών, αλλά και για τον Πανσερραϊκό.

Ερ. Πείτε μας δύο λόγια για την ακαδημία Λέοντες.

Απ. Η ακαδημία είναι ένα χόμπι. Επειδή έτυχε να παίξω μικρός ποδόσφαιρο. Από κάποιο σημείο και μετά που σταμάτησα το ποδόσφαιρο ήθελαν να ασχοληθώ με τα μικρά παιδιά, να τα βοηθήσω όσο μπορώ, και αυτό κάνω και θα το κάνω.

Ερ. Για πιο λόγο ένα παιδί να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο ;

Απ. Είναι πολλοί οι λόγοι. Καταρχάς θα ξεφύγει από τα μαθήματα. Μετά είναι η εκγύμναση που γίνεται. Οι παρέες που κάνει. Οι συναναστροφές που έχει και το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα το οποίο, εγώ το αγάπησα πολύ. Είναι πάρα πολύ καλό και γυμνάζει πάρα πολύ καλά.

Ερ. Από τι ηλικία μπορούν τα παιδιά να έρθουν στην ακαδημία ;

Απ. Από 5-6 χρονών μπορούν να έρχονται. Εξαρτάται τον σωματότυπο τους σε νεαρή ηλικία των 4-5-6 χρονών και πόσο ασχολούνται. Αν ο μπαμπάς τους βλέπει τηλεόραση, αν ασχολούνται αυτά.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Δεν είναι καλή γιατί βλέπεις ότι ο Πανσερραϊκός είναι στην χειρότερη κατηγορία που θα μπορούσε να βρίσκεται. Έχουν λείψει τα πρότυπα. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί πάρα πολύ και έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα. Κυρίως τώρα με το φαινόμενο Αντετοκούνμπο στο μπάσκετ και τον Τσιτσιπά στο τέννις.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο. Απλώς δεν δουλεύονται τα παιδιά από ένα σημείο και μετά σωστά, δεν καθοδηγούνται και δεν υπάρχουν ομάδες να τα απορροφήσουν. Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία που είναι τα μαθήματα, η πίεση πολύ και από τις γλώσσες που πάνε και τα φροντιστήρια που κάνουνε. Όλοι έχουν στραφεί στα μαθήματα πάρα πολύ και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Ερ. Ποιο είναι το επίπεδο των Σερραίων Προπονητών ;

Απ. Έχουμε υψηλό επίπεδο στους Σερραίους προπονητές και το λέω αυτό ειδικά για την γενιά την δική μου. Είμαι ευτυχισμένος και ευλογημένος επειδή γνώρισα προπονητές όπως τον συγχωρεμένο πρόσφατα Χρήστο Αρχοντίδη, ο οποίο ήταν πολύ πρωτοποριακός για τα χρόνια του. Όπως είχε εμφανιστεί μετά ο Μάκης ο Κατσαβάκης που ήταν και αυτός προπονητής και έκανε Α’ Κατηγορία πολλά χρόνια και ο αλησμόνητος και ο αξέχαστος Σάκης Δόκας, ο οποίος ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και σπούδασε στην Γερμανία, στο εξωτερικό, έφερε άλλη νοοτροπία εδώ και ασχολήθηκε ως ερευνητής πάνω στο ποδόσφαιρο και έγραψε βιβλία και αυτά έχουν μείνει παρακαταθήκη σε μένα και με αυτά βαδίζω και πορεύομαι και νομίζω ότι είναι σωστά και πρωτοποριακά. Το άσχημο είναι ότι τώρα στη εποχή μας δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα και δυστυχώς οι νέοι προπονητές ξαφνικά τα έμαθαν όλα και δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Ερ. Πως βλέπεις τον Πανσερραϊκό ;

Απ. Ο Πανσερραϊκός τι να τον δω τώρα. Για να πούμε την αλήθεια για μένα είναι στα τάρταρα. Απλώς ελπίζω με την νεολαία, αυτά τα νέα παιδιά που ανέλαβαν τώρα ο Νίκος ο Κατσαβάκης κάνουν μια προσπάθεια να ανεβεί η ομάδα αλλά θέλει πάρα πάρα πολύ δουλειά. Πάρα πολύ στήριξη από τον κόσμο. Θέλει υπομονή. Θέλει πολλά στοιχεία και εύχομαι κάποια στιγμή να φτάσει εκεί που ήταν παλιά.

Δείτε το Βίντεο:

10 το καλό

Ο Σουλεϊμάν Όμο παίκτης του Πανσερραϊκού!

Previous article

Νίκες για Νέο Πετρίτσι και Μεσολακκιά, ξεκουράστηκε η Ροδόπολη (Ανώτερη Α’ & Β’ Όμιλος) 1-2-2020

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.