Ποδοσφαιρο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΗΜΑΣ: «Στόχος του Πυθαγόρα Καλών Δένδρων είναι να φτάσει στην Επίλεκτη κατηγορία» (video)

0

«Είναι στα σχέδια της ομάδας να οργανώσουμε και ακαδημίες»

«Το χωριό στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι»

«Η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου προσωπική μου άποψη πιστεύω ότι είμαστε πολύ χαμηλά. Λόγω της εργασίας μου έχω γνώμες και από άλλες ΕΠΣ. Έχω παίξει σε πέντε διαφορετικές ΕΠΣ και έχουμε διαφορά μέρα με τη νύχτα»

«Πιστεύω υπάρχει αρκετό ταλέντο. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει οι ομάδες να μπορέσουν να το αναδείξουν αυτό το ταλέντο»

Συνέντευξη στο goaltime.gr παραχώρησε ο προπονητής του Πυθαγόρα Καλών Δένδρων Γιώργος Τζήμας.

Ο κ. Τζήμας μίλησε για τους στόχους του Πυθαγόρα Καλών Δένδρων, για την στήριξη του χωριού, για την κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, τους Σερραίους προπονητές, αλλά και τον Πανσερραϊκό.

Ερ. Ένα σχόλιο για την χρονιά μέχρι τώρα.

Απ. Η χρονιά μέχρι τώρα κρίνεται απολύτως επιτυχημένη. Ξεκινήσαμε μετά από πολλά χρόνια ο Πυθαγόρας για πρώτη χρονιά φέτος, οργανώθηκε από την Β’ κατηγορία του Σερραϊκού πρωταθλήματος. Δόξα τον Θεό πάμε καλά. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα. Περιμένουν την τελευταία αγωνιστική που έχουμε με την Αναγέννηση που είναι δεύτερη στην βαθμολογία να παίξουμε. Φυσιολογικά θα είμαστε πρώτοι στην τελική βαθμολογία, να ξεκινήσουμε τον τρίτο γύρο και να υλοποιήσουμε τον στόχο που έχει θέσει η ομάδα το καλοκαίρι που είναι να βγει στην Α’ κατηγορία και την επόμενη χρονιά να ξανακάνουμε πρωταθλητισμό. Στόχος της ομάδας είναι να φτάσουμε στην Επίλεκτη κατηγορία.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος του Πυθαγόρα Καλών Δένδρων ;

Απ. Η ομάδα αποτελείται από ποδοσφαιριστές που είναι όλοι από το χωριό, πλην ενός ή δύο ατόμων που είναι από γειτονικά χωριά. Όλα τα παιδιά είναι από το χωριό. Στόχος είναι η ομάδα με το υλικό που έχει να ανεβεί όσο περισσότερο μπορεί και βέβαια παράλληλα από πίσω να ξεκινήσουμε να βγάζουμε καινούριους παίκτες. Είναι στα σχέδια της ομάδας να οργανώσουμε και ακαδημίες στα επόμενα χρόνια. Ενδεχομένως να κοιτάξουμε από το καλοκαίρι να ξεκινήσουμε. Δόξα τον Θεό παιδιά από το χωριό υπάρχουνε. Πρέπει να τα φέρουμε στο γήπεδο να παίξουν ποδόσφαιρο και να βοηθήσουμε γενικά το Σερραϊκό ποδόσφαιρο.

Ερ. Η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Απ. Αρχικά ήρθαν τα παιδιά που έχουν παίξει σε μεγάλες κατηγορίες και είναι από το χωριό. Κοντά σε αυτούς ήρθε και ο Μιχάλης ο Γαλακτερός ο οποίος είναι γνωστός στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Μας βοήθησε, δυστυχώς είχε την άτυχη την στιγμή του τραυματισμού του. Κρίθηκε απαραίτητο να ενισχύσουμε λίγο την ομάδα πήραμε τον Νίκο τον Κολοκοτρώνη να μας βοηθήσει μεσοεπιθετικά. Από εκεί και πέρα σε γενικές γραμμές έχουμε στόχο η ομάδα να έχει βάση πρώτα τα παιδιά από το χωριό και μετά θα κοιτάει να βοηθιέται εκεί που πονάει από άλλους παίκτες. Έχουμε έμπειρη ομάδα και Δόξα τον Θεό καλά πάμε.

Ερ. Το χωριό βοηθάει ;

Απ. Το χωριό στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από το καλοκαίρι κιόλας που κάναμε έναν χορό η ομάδα, είχαμε απόλυτη επιτυχία. Έγινε ένας δεύτερος χορός κατά την διάρκεια των γιορτών. Δεν έχουμε παράπονο από το χωριό και κάθε Κυριακή είναι στο γήπεδο είτε εντός έδρας παίζουμε, είτε εκτός ακολουθεί το χωριό την ομάδα. Πιστεύουμε θα συνεχίσει με την ίδια ένταση και ακόμη περισσότερη να είναι κοντά μας Έχουμε άλλον έναν ημιτελικό Κυπέλλου δεύτερο ματς πιστεύω θα μας ακολουθήσει κανονικά.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου προσωπική μου άποψη πιστεύω ότι είμαστε πολύ χαμηλά. Λόγω της εργασίας μου έχω γνώμες και από άλλες ΕΠΣ. Έχω παίξει σε πέντε διαφορετικές ΕΠΣ και έχουμε διαφορά μέρα με τη νύχτα. Πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν πολλά βήματα τόσο οι ομάδες να βοηθηθούν, όσο και να οργανωθεί η δομή της ΕΠΣ Σερρών. Υπάρχουν πράγματα που δεν φανταζόμαστε εμείς εδώ πέρα ότι μπορεί να γίνουν. Το πιο απλό. Έχω παίξει σε αγώνες ΕΠΣ που γίνονται νυχτερινά ματς γιατί μπορεί να υπάρχει ένα δυνατό ντέρμπι π.χ  όπως έχει τώρα ένα δυνατό παιχνίδι η Επίλεκτη τελευταία αγωνιστική που είναι το κέντρο του Σερραϊκού ποδοσφαίρου που θα είναι το Σαββατοκύριακο. Παρ’ όλα αυτά αυτό το παιχνίδι θα γίνει την ίδια ώρα με όλα τα άλλα τα ματς. Θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. Αυτές είναι κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες πιστεύω μπορούν να βοηθήσουν τα σωματεία. Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια. Οι αρμόδιοι θα πρέπει λίγο να τα σκεφτούν, να τα οργανώσουν λίγο καλύτερα για το καλό όλων. Τόσο του Σερραϊκού ποδοσφαίρου, όσο και των ομάδων, των παικτών, όλα είναι αλυσίδα.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Πιστεύω υπάρχει αρκετό ταλέντο. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει οι ομάδες να μπορέσουν να το αναδείξουν αυτό το ταλέντο. Δυστυχώς οι Έλληνες δεν είμαστε και πολλοί υπομονετικοί. Εμείς τώρα στα Καλά Δένδρα ξεκινήσαμε κάτι και μέσα στην ενδεκάδα έχουμε 16 και 17 χρονών ποδοσφαιριστές. Ο τερματοφύλακας μας είναι 14 στα 15, το οποίο παιδί προσπαθεί, βελτιώνεται συνέχεια, εννοείται θα έχει και τις κακές του στιγμές. Το θέμα είναι όλοι προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι να είναι υπομονετικοί με τα ταλέντα για να μπορέσουμε να τα αναδείξουμε. Θα πρέπει δηλαδή για να μπορέσει ένας ποδοσφαιριστής να προχωρήσει, θα πρέπει σε ηλικία 14,15 το πολύ 16 χρονών στις δικές μας κατηγορίες ο ποδοσφαιριστής να παίζει. Αν εμείς δεν δώσουμε συμμετοχή στα 16χρονα ή στα 17χρονα παιδιά δεν πρόκειται να προχωρήσουν.

Ερ. Ποιο είναι το επίπεδο των Σερραίων προπονητών ;

Απ. Έχουμε καλούς προπονητές. Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία προπονητών, παραγόντων. Υπάρχουν αρκετά καλά παιδιά και με γνώσεις. Πιστεύω τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε πολύ καλύτερα γιατί στην ουσία οι ακαδημίες τα τελευταία χρόνια έχουν οργανωθεί και προχωράνε.

Ερ. Πως βλέπεις τον Πανσερραϊκό ;

Απ. Την προσπάθεια του Πανσερραϊκού την βλέπω ότι έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Νομίζω ότι κάνει μια καινούρια αρχή και πιστεύω τα επόμενα χρόνια θα δούμε τον Πανσερραϊκό έτσι πως τον βλέπαμε την δεκαετία του 80-90 με πολλούς ποδοσφαιριστές από τα Σερραϊκά γήπεδα και μακάρι να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ.

10 το καλό

Ήττα για την Κ14 της Ε.Π.Σ Σερρών στην Αλεξανδρούπολη

Previous article

Η καλύτερη ενδεκάδα της 22ης αγωνιστικής (Επίλεκτη) 22-2-2020

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.