Άλλα Αθλήματα

EMCA: Δράσεις του Robot Sports στο πρόγραμμα STAID του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ

0

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ., σε μαθητές και μέλη όλων των τμημάτων του συλλόγου, στο πλαίσιο του προγράμματος STAID (Sport sTop Aggression In School WorlD), αφιερωμένου στην πρόληψη της επιθετικότητας στο σχολείο, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με την επικεφαλής ομάδα της Λέφσκι (Σόφια, Βουλγαρία) και την συνεργασία του Ολυμπιακού (Πειραιάς, Ελλάδα), της Viener Sport Club (Βιέννη, Αυστρία) και της Lazio Karate (Ρώμη, Ιταλία), όλοι σύλλογοι-μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA).

Ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA) από τον Ιανουάριο του 2020, έχει έρθει σε συνεργασία με ιστορικούς Ευρωπαϊκούς αθλητικούς συλλόγου, για την προώθηση του αθλητισμού, μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το τμήμα Robot Sports (Αθλητική Ρομποτική) του συλλόγου μας, ευαισθητοποιημένο σε θέματα που αφορούν τους νεαρούς μαθητές, συμμετείχε στο πρόγραμμα STAID, παρουσιάζοντας το καινοτόμο τμήμα του, που είναι το πιο δημοφιλές στην χώρα μας. Ο έφορος του τμήματος κ. Μανώλης Τσελέπης, μαζί με τον coach Γρηγόρη Καλογιατσίδη, πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή παρουσίαση σε μαθητές των Σερρών αλλά και μαθητές απο όλη την Ευρώπη, που φιλοξενούνται απο το 2ο ΓΕΛ Σερρών, με υπεύθυνο του Ευρωπαϊκού προγράμματος σε θέματα πάνω στην ενέργεια κ. Θανάση Αγγειοπλάστη.

Η Αθλητική Ρομποτική ενθουσίασε τους καθηγητές και τους νεαρούς μαθητές, που μετά την ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα του Erasmus+, κατάφεραν κάποιοι απο αυτούς να δημιουργήσουν μόνοι τους ρομπότ και στη συνέχεια να τα παρουσιάσουν με την βοήθεια των μελών του τμήματος του Πανσερραϊκού.

Η νέα δράση του συλλόγου μας, φιλοξενήθηκε στο κορυφαίο αυτοκινητοδρόμιο της χώρας, που εδρεύει στην πόλη μας. Οι άνθρωποι του αυτοκινητοδρομίου Σερρών, έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον στην εκδήλωση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στηρίζοντας το STAID και το πνεύμα συνεργασίας που διέπει το κεντρικό μήνυμα κατά της επιθετικότητας στα σχολεία και τους μαθητές.

10 το καλό

Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ.: Έκτακτη επιχορήγηση από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Previous article

Νίκες για Άγιο Πνεύμα, Αμμουδιά, Λιθότοπο, 1800 και Ροδολίβος, «Χ» για Χείμαρρο και Άνω Μητρούσι (13-11-2021)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.