Ποδοσφαιρο

ΧΡΥΣΑ ΠΟΥΛΙΚΙΔΟΥ:«Είναι δύσκολο να εμπιστευθείς γυναίκα προπονήτρια»(video)

0

«Η οικογένεια του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες τα τελευταία χρόνια κάνουν μικρά βηματάκια θετικά»

«Το επίπεδο των Σερραίων προπονητών είναι υψηλό»

«Με έχει αγκαλιάσει η οικογένεια του ποδοσφαίρου»

Συνέντευξη στο goaltime.gr και στην εφημερίδα serraika sports παραχώρησε η προπονήτρια της Δόξας Λιθοτόπου Χρύσα Πουλικίδου.

Η κα Πουλικίδου μίλησε για τους στόχους της Δόξας Λιθοτόπου, για την φιλοσοφία της, για το αν υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών, για το επίπεδο των Σερραίων προπονητών αλλά και πως τις συμπεριφέρονται οι άντρες στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ερ. Ένα πρώτο σχόλιο για την χρονιά που ξεκίνησε.

Απ. Η χρονιά ξεκίνησε με πολύ θετικά αποτελέσματα για την ομάδα μας. Τα περισσότερα παιδιά, οι ποδοσφαιριστές μας είναι από το χωριό, το 90% θα έλεγα. Στις τελευταίες αγωνιστικές είχαμε κάποια δυσάρεστα αποτελέσματα, αλλά εντάξει θα επανέλθουμε, έχουμε στόχους. Θεωρούμε ότι θα είμαστε σε πολύ καλή βαθμολογική θέση.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος της Δόξας Λιθοτόπου ;

Απ. Ο στόχος της Δόξας Λιθοτόπου είναι, χωρίς να βάζουμε ταβάνι ότι είμαστε τρίτη και είμαστε ικανοποιημένοι, να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην τελική κατάταξη. Να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, ελκυστικό ποδόσφαιρο, για να μπορέσουνε τα παιδιά να κάνουν ένα βήμα παραπάνω μέσα από την Δόξα Λιθοτόπου.

Ερ. Ποια είναι η φιλοσοφία η δική σου και της Δόξας Λιθοτόπου ;

Απ. Η φιλοσοφία ταυτίζεται η δική μου με της Δόξας Λιθοτόπου και τους ευχαριστώ που με εμπιστεύθηκαν. Είναι δύσκολο να εμπιστευθείς γυναίκα προπονήτρια. Η φιλοσοφία μας είναι κοινή. Δίνουμε βαρύτητα στα μικρά παιδιά, στα νεαρά παιδιά και θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να στελεχώσουν ομάδες σε υψηλότερες κατηγορίες.

Ερ. Ποια πιστεύεις ότι είναι η κατάσταση του Σερραϊκού ποδοσφαίρου ;

Απ. Δυστυχώς το Σερραϊκό ποδόσφαιρο τα σωματεία έχουνε μια σημαντική μείωση. Βέβαια η οικογένεια του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες τα τελευταία χρόνια κάνουν μικρά βηματάκια θετικά. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί με μια κοινή προσπάθεια θα ανεβάσουμε το Σερραϊκό ποδόσφαιρο εκεί που ήταν και ακόμη ψηλότερα.

Ερ. Οι Σερραίοι προπονητές αξιοποιούν τα νέα παιδιά ;

Απ. Στην πλειοψηφία ναι. Αξιοποιούνται τα νέα παιδιά, ωστόσο για να εμπιστευθείς ένα νέο παιδί θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Πρέπει να έρχεται στις προπονήσεις. Δυστυχώς αυτές οι ηλικίες έχουν βαρύ πρόγραμμα. Φροντιστήρια, σχολείο, μαθήματα οπότε τα περισσότερα δεν ακολουθούν το πρόγραμμα της ομάδος. Κατά συνέπεια να μην μπορείς να τον αξιοποιήσεις όπως θα ήθελες. Ωστόσο είμαστε δίπλα τους, τα στηρίζουμε και μακάρι να μας δείξουνε περισσότερα πράγματα. Είναι θετικό.

Ερ. Υπάρχει ταλέντο στο Νομό Σερρών ;

Απ. Φυσικά και υπάρχει ταλέντο. Αυτό μπορούμε να το δούμε και από τα αποτελέσματα των μικτών μας ομάδων τα τελευταία χρόνια. Που πρωταγωνιστούν. Πάρα πολλοί έρχονται στις Σέρρες και κοιτάνε τα ταλέντα μας. Τα δικά μας παιδιά. Ναι υπάρχει ταλέντο.

Ερ. Ποιο είναι το επίπεδο των Σερραίων προπονητών ;

Απ. Το επίπεδο των Σερραίων προπονητών είναι υψηλό και αυτό ματς το λένε. Και από άλλους νομούς το έχουμε ακούσει. Είναι θετικά τα σχόλια για τους Σερραίους προπονητές. Θεωρώ πως σε μεγάλο ποσοστό ότι για αυτό ευθύνεται και ο Σύνδεσμος Σερραίων προπονητών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κάνουν σεμινάρια επιμόρφωσης και οι Σερραίοι προπονητές συμμετέχουν, τα παρακολουθούν, δεν μένουν στάσιμοι στο παλιό, ακολουθούν την εξέλιξη του ποδοσφαίρου και είναι μονόδρομος να ανεβεί το επίπεδο.

Ερ. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ανδροκρατούμενο άθλημα. Ποια είναι η αντιμετώπιση των ανδρών απέναντι σου ;

Απ. Η παρουσία μου στο ποδόσφαιρο είναι συνεχής τα τελευταία 15-20 χρόνια. Οπότε θα έλεγα με έχουν συνηθίσει. Ωστόσο κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις υπάρχουν που κρίνουν με βάση την φύση. Ότι είναι γυναίκα και δεν μου κάνει, αλλά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι άνθρωποι που τυχαία ίσως βρέθηκαν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Κάποιοι έφυγαν, οπότε δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι λειτουργούν συμβουλευτικά, θα έλεγα με έχει αγκαλιάσει η οικογένεια του ποδοσφαίρου, τους έχω δίπλα μου οπότε δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα.

Νίκες για Καπνόφυτο, Άγιο Πνεύμα, Ηρακλή και Δραβήσκο Ανώτερη Α’ και Β’ Όμιλος (23-11-2019)

Previous article

Φερέιρα:”Να κυριαρχήσουμε από το πρώτο λεπτό”(video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply