Ποδοσφαιρο

Αθανάσιος Χατζηπαντελής – Πρόεδρος ΕΠΣ Σερρών: « Η Κυβέρνηση, η Γενική γραμματεία Αθλητισμού και φυσικά η ΕΠΟ πρέπει να προσφέρουν κάποια χρήματα στα σωματεία»

0

Όπως κάθε χρόνο έτσι και την φετινή χρονιά πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών Αθανάσιος Χατζηπαντελής παραχώρησε συνέντευξη στο goaltime.gr.

Ο κ. Χατζηπαντελής εκτός από τις ευχές του για τη νέα χρονιά, μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εποχή του Covid 19, για την αναδιάρθρωση που έγινε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών, για την συμμετοχή μόνο 49 ομάδων, για την βοήθεια που χρειάζονται τα σωματεία από την Κυβέρνηση, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την ΕΠΟ, για τις μικτές, αλλά και για το μέλλον του Σερραϊκού ποδοσφαίρου.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Προέδρου της ΕΠΣ Σερρών στο goaltime.gr.

Goaltime:  Ένα σχόλιο για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Απ. Εύχομαι να πάμε πρώτα καλά από θέμα Υγείας, ειδικά μετά από όσα συμβαίνουν με τον Covid 19. Ευτυχώς, δεν έχουμε κρούσματα και είμαστε αισιόδοξοι και εύχομαι ξανά να πάει έτσι όλη η χρονιά και ποδοσφαιρικά, αλλά και από θέμα Υγείας.

Goaltime: Τι δυσκολίες υπάρχουν λόγω του Covid 19 ;

Απ. Υπάρχουν πάρα πολλές δυσκολίες. Απλά προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τους ποδοσφαιριστές και τους παράγοντες από τον Covid 19. Οι άνθρωποι έχουν μεγάλο πρόβλημα στο οικονομικό κομμάτι, καθώς οι διοικήσεις δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε πανηγύρια, ούτε τους χορούς που θέλανε να κάνουν και προσπαθούμε εμείς με κάθε τρόπο να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

Goaltime: Πρόεδρε πως πήρατε την απόφαση να κάνετε αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Σερρών ;

Πλέον, καταργήθηκε η Επίλεκτη, η ανώτερη και η Β’ Κατηγορία και έχουμε την Α1 και την Α2 με τρεις Ομίλους.

Απ: Επειδή σταμάτησε το πρωτάθλημα τον Μάρτιο λόγω του Covid 19 ήμασταν υποχρεωμένοι να μην αδικήσουμε κανέναν. Είτε τις ομάδες της πρώην Επίλεκτης και σήμερα Α1, είτε της Ανώτερης που σήμερα είναι Α2. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έκαναν κάποια έξοδα, έκαναν κάποιον αγώνα. Οπότε δεν θέλαμε να αδικήσουμε κανέναν και αναγκαστικά για να τους βοηθήσουμε μετά τα τόσα έξοδα που έκαναν οι ομάδες, η Επίλεκτη έγινε Α1 με 16 από 12 ομάδες και στην Ανώτερη, σημερινή Α2 έγιναν τρεις όμιλοι από 11 ομάδες.

Goaltime: Την φετινή χρονιά δήλωσαν συμμετοχή 49 ομάδες. Είστε ικανοποιημένος;

Σίγουρα όχι. Δεν είμαι ικανοποιημένος. Δεν είναι δυνατόν να είμαι ικανοποιημένος αλλά με τις υπάρχουσες συνθήκες και τα προβλήματα που υπάρχουν, το οικονομικό κυρίως αλλά και άλλα, νιώθω ως ένα σημείο ευχαριστημένος.  Άλλα περιμέναμε, άλλα μας ήρθαν με τον Covid 19.

Goaltime: Είχατε αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξη σας στο goaltime.gr και στην εφημερίδα Serraika Sports πως τα σωματεία χρειάζονται βοήθεια από την ΕΠΟ και την Πολιτεία.

Απ: Να ξεκινήσω πρώτα απ’ όλα από εμάς σαν ΕΠΣ Σερρών. Εμείς κάναμε μια προσπάθεια, εγώ προσωπικά να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους οικονομικά όσο μπορούμε γι’ αυτό και κατεβάσαμε την συνδρομή στο 50%, να μην πληρώσουν καθόλου την συμμετοχή στο Κύπελλο. Τους έβγαλα και εγώ προσωπικά μια κλήρωση με κάποια λαχεία τα οποία τους τα έδωσαν εντελώς δωρεάν για να βοηθηθούν οι άνθρωποι οικονομικά. Αλλά όλα αυτά είναι μια «σταγόνα στον ωκεανό».

Το βασικότερο που πρέπει να προσφέρει η Κυβέρνηση, η Γενική γραμματεία Αθλητισμού και φυσικά η ΕΠΟ μαζί,να μην κρυβόμαστε, είναι κάποια χρήματα στα σωματεία.

Εάν σήμερα πρόσφεραν στο κάθε σωματείο, όχι πολλά, από 1,5 με 2 χιλιάρικα θα είχαν άλλη ζωή τα σωματεία και είναι εφικτό να δημιουργηθεί. Αλλά δεν θέλουν να το κάνουν προσωπική μου άποψη.

Goaltime: Ένα σχόλιο για τις μικτές.

Απ: Οι μικτές είναι το δύσκολο κομμάτι, το οποίο δεν ξέρουμε αν θα γίνουν καν. Εμείς ετοιμαζόμαστε, αλλά δεν ξέρω αν θα δημιουργηθούν. Απ’ όσο γνωρίζω είμαστε από τις λίγες ΕΠΣ στην Βόρεια Ελλάδα που ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα. Οι υπόλοιπες ούτε καν ξεκινήσανε. Άρα δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει μέλλον στις μικτές.

Goaltime: Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του Σερραϊκού ποδοσφαίρου;

Απ: Εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος. Θέλω να πάει καλά το Σερραϊκό ποδόσφαιρο. Είμαι λάτρεις του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Έπαιξα και τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και θέλω να πάει καλά.

10 το καλό

“Πέρασε” του Αυγενάκη! Στις 23 Νοεμβρίου οι εκλογές στην ΕΠΟ

Previous article

Η Πάρμα στα χέρια του Αμερικανού μεγιστάνα Κάιλ Κράουζε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.